Ξεχωριστές ιδέες διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου πιο καλοκαιρινό και… ζεν!

Ξεχωριστές ιδέες διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου πιο καλοκαιρινό και… ζεν!

Λένε ότι το Καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για αλλαγές και η αλήθεια είναι πως καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, αισθανόμαστε τη διάθεσή μας να βελτιώνεται και έχουμε περισσότερη όρεξη και έμπνευση για ανανέωση (τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά).

Έτσι, λοιπόν εμείς, αφού ανανεώσαμε τη γκαρνταρόμπα μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μερικές αλλαγές στα σπίτια μας προκειμένου να κάνουμε τους χώρους μας λίγο πιο… ζεν και να δημιουργήσουμε την απαραίτητη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα! Η διακόσμηση εσωτερικού χώρου ήταν το κομμάτι στο οποίο νιώσαμε την ανάγκη να επενδύσουμε και έπειτα από την καθιερωμένη έρευνα αγοράς και την εύρεση των κατάλληλων προϊόντων, πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, χωρίς να αδειάσουμε τα πορτοφόλια μας.

Αν θέλεις, λοιπόν, και εσύ να πραγματοποιήσεις μερικές μικρές αλλαγές οι οποίες θα κάνουν τον χώρο σου να ανανεωθεί -δίχως κόπο και πολλά έξοδα- και να μεταμορφωθεί στο δικό σου ζεν «καταφύγιο», σίγουρα αξίζει να ρίξεις «μια ματιά» στις συμβουλές μας!

1) Φτιάξε ατμόσφαιρα

Αναζητώντας ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σου, καλό είναι να ξεκινήσεις από τα βασικά, δηλαδή από τα αντικείμενα εκείνα που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις εύκολα μια καλοκαιρινή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου. Σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, θα βρεις τα κεριά, τα κηροπήγια και τα φαναράκια. Είναι ό,τι χρειάζεσαι για το σαλόνι, το μπαλκόνι, αλλά και την κρεβατοκάμαρά σου.

krevatokamara

Τοποθέτησε μερικά ρεσό μέσα σε γυάλινες βάσεις ή βάλε μερικά αρωματικά κεριά σε μεταλλικά κηροπήγια, μιας και οι μεταλλικές λεπτομέρειες είναι ένα από τα μεγάλα trends της σεζόν. Το πιο «hot» και διαχρονικό, βέβαια, στοιχείο στην εσωτερική διακόσμηση για το Καλοκαίρι είναι τα φαναράκια! Θα τα τοποθετήσεις στο μπαλκόνι αλλά και το σαλόνι σου και θα δώσουν μια ρουστίκ ατμόσφαιρα στο σπίτι σου.

spiti sou

2) Βάλε το πράσινο παντού!

Από τα κεράκια που θα φέρουν το καλοκαίρι στο σπίτι σου, περνάμε στα φυτά: Την πιο «δυνατή» τάση στην εσωτερική διακόσμηση για το 2018, η οποία -όπως όλα δείχνουν- ήρθε για να μείνει. Αν είσαι fan του Instagram, τότε σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι φέτος, κάτι «παίζει» με τα φυτά και τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Κάθε μέρα βλέπεις στο timeline σου ένα παχύφυτο, μια σανσεβιέρια, έναν ζαμιοκούλκα, μια καλαθέα, μια μονστέρα και φυσικά υπέροχους γυάλινους κήπους (τα γνωστά σου terrariums).

terrariums

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να έχεις κατά νου ότι, σύμφωνα με τα trends και με βάση τις προβλέψεις για το μέλλον, σίγουρα αξίζει να μετατρέψεις το σπίτι σου σε μια μικρή, πράσινη «όαση» και για να το πετύχεις αυτό, τότε σίγουρα αξίζει να βρεις και εσύ τα φυτά σου. Το πρώτο βήμα είναι, φυσικά, να προμηθευτείς με το κατάλληλο κασπό και την απαραίτητη γλάστρα. Μια ανθοστήλη αποτελεί, επίσης, μια εξαιρετική ιδέα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

spitiou sou

Στην περίπτωση, βέβαια, που φοβάσαι ότι δεν διαθέτεις τον χρόνο για να τα φροντίσεις, τότε υπάρχει και η επιλογή των τεχνητών φυτών. Είναι ιδανικά γιατί δεν χρειάζονται φροντίδα και δείχνουν φρέσκα, ακόμα και έπειτα από αρκετά χρόνια. Τι θα έλεγες για έναν τεχνητό φίκο μπέντζαμιν για το σαλόνι σου ή ένα καταπράσινο πίνακα; Δες παρακάτω τις επιλογές που ανακαλύψαμε στην IKEA και εμπνεύσου.

empneusou

3) Πες «ναι» στα τεχνητά λουλούδια

Από τα φυτά περνάμε στα λουλούδια και δη τα τεχνητά! Είναι ένα ακόμη μεγάλο trend όσον αφορά στη μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού και σίγουρα θα σε βοηθήσει να βάλεις μια αισιόδοξη πινελιά στον χώρο σου. Φυσικά, θα τα συνδυάσεις με τα κατάλληλα βάζα τα οποία και θα τοποθετήσεις σε περίοπτες θέσεις του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαράς σου.

krevatokamars

Και σε αυτή την περίπτωση απλώς, έχε κατά νου πως η μόδα στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου για το 2018 επιτάσσει απλότητα και ισορροπία. Προτίμησε, λοιπόν, τα φυσικά υλικά και τις παλ αποχρώσεις, προκειμένου να κάνεις τον χώρο σου να αποπνέει μια αίσθηση ηρεμίας.

iremias

4) Φέρε το Καλοκαίρι στο σπίτι σου με έναν πίνακα

Τέλος, μια βασική και κλασική πινελιά που μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα και γρήγορα τον χώρο σου και να φέρει το Καλοκαίρι στο σπίτι σου είναι ένας πίνακας! Και σε αυτή την περίπτωση προτίμησε τα ανοιχτά χρώματα, ενώ επέμεινε στο φυσικό στοιχείο. Δέντρα, λουλούδια και φυσικά, θάλασσα σίγουρα αξίζει να μπουν στο σαλόνι σου. Αν βέβαια, είσαι fan του αστικού στοιχείου, τότε πες «ναι» σε κάτι κλασικό, όπως το Παρίσι!

parisi

Μην ανησυχείς! Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να διακοσμήσεις τον τοίχο του σπιτιού σου με έναν πίνακα. Εμείς, για παράδειγμα, πήγαμε μια βόλτα από την IKEA και βρήκαμε πολλές και οικονομικές επιλογές. Για «τσέκαρε» τους πίνακες BJORKSTA στην IKEA και θα μας θυμηθείς!

thimi8eis

Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, να θυμάσαι πως το ξύλο, οι μεταλλικές λεπτομέρειες, τα φυτά, το φυσικό στοιχείο, τα ρετρό σχήματα, οι έθνικ επιρροές και τα τροπικά prints βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα trends στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου για το 2018 και αν τα επιλέξεις, σίγουρα θα κάνεις το σπίτι σου περισσότερο ζεν! «Τσέκαρε», λοιπόν, τις επικρατέστερες τάσεις και φυσικά, εμπιστεύσου το δικό σου, προσωπικό στυλ προκειμένου να διαμορφώσεις τους αγαπημένους σου χώρους ανάλογα με τις ανάγκες σου!