5 τάσεις για να μεταφέρεις τη γαλλική κουλτούρα σπίτι σου

Νατάσσα Σχοινά
5 τάσεις για να μεταφέρεις τη γαλλική κουλτούρα σπίτι σου

Ποια 5 αντικείμενα έχουν πάντα οι Γαλλίδες στο σπίτι τους;

Είναι στιγμές που σκεφτόμαστε να περνούσαμε μία μέρα με έναν πρωινό καφέ σε μία γαλλική boulangerie, βόλτες με τα bateaux mouche και βραδινό στον Πύργο του Eiffel. Εάν στο άκουσμα πιάνεις τον εαυτό σου να ονειροπολεί και να φαντάζεται να βιώνει αυτές τις στιγμές, τότε σίγουρα η γαλλική κουλτούρα είναι κάτι που σε εκφράζει. Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς σου βρήκαμε κάποια tips, ώστε να τη μεταφέρεις στο σπίτι σου με την ανάλογη διακόσμηση.

Χρυσοί καθρέφτες: Κλασικό αγαπημένο της γαλλικής διακόσμησης, οι χρυσοί καθρέφτες είθισται να τοποθετούνται κατά κόρον σε σπίτια και, πιο συγκεκριμένα, πάνω από τα τζάκια, και όχι μόνο.

Βελούδινοι καναπέδες: Το βελούδο είναι ένα υλικό που μπορεί από μόνο του να δώσει έναν chic χαρακτήρα στο έπιπλο και το ευρύτερο δωμάτιο, όπου έχει τοποθετηθεί. Αποπνέει ένα πολύ ζεστό κλίμα και δίνει μία χουχουλιάρικη αίσθηση για εσένα και τον χώρο σου.

Τραπέζι τουλίπα: Το τραπέζι τουλίπα επιλέγεται συχνά από τους Γάλλους κι έχει το κλασικό χαρακτηριστικό σχέδιο για το οποίο μιλάμε. Συνήθως, η επίστρωση της επιφάνειας αποτελείται από μάρμαρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και στη θέση κομοδίνου.

Δίσκος κοπής αντίκα: Κάθε κουζίνα έχει τουλάχιστον έναν δίσκο κοπής, αλλά στους Παριζιάνους αρέσει να δίνουν μία διαφορετική νότα, χρησιμοποιώντας μία αντίκα. Το ογκώδες, σκουρόχρωμο ξύλο που βλέπεις μερικές φορές σαν κειμήλιο; Αυτό.

Ιταλικός Μεσαιωνικός φωτισμός: Παρά το ότι η γαλλική κουλτούρα είναι υπέροχη από μόνη της, συχνά θα δεις επιρροές κι από άλλη διακόσμηση, όπως ο Ιταλικός Μεσαιωνικός φωτισμός. Μιλάμε για αυτά τα συστήματα φωτισμού που παραπέμπουν περισσότερο σε γλυπτά και έργα τέχνης, παρά σε καθαρά πρακτικές λάμπες.

Δες τη gallery που ακολουθεί για να πάρεις ιδέες.