Ονειροπαγίδες: Διακόσμησε τους χώρους του σπιτιού σου με αυτές που θα φτιάξεις εσύ

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ονειροπαγίδες: Διακόσμησε τους χώρους του σπιτιού σου με αυτές που θα φτιάξεις εσύ

Μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα πολλές γωνιές του σπιτιού σου.

Τις αγαπάμε πολύ!

Οτιδήποτε μας φτιάχνει τη διάθεση και μας αλλάζει -θετικά πάντα- την ενέργεια, είναι πάντα ευπρόσδεκτο στη ζωή μας. Οι ονειροπαγίδες είναι χειροτεχνήματα με μαγική σημασία, που χρησιμοποιούνταν από τους Ινδιάνους για την προστασία από τα κακά όνειρα.

Για την ιστορία να σου πούμε πως τις κατασκεύαζαν αρχικά οι Ινδιάνοι Τσιπέουα (ή αλλιώς Οτζίμπουε), πλέκοντας σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο ιτιάς, με μια πλέξη που θύμιζε ιστό αράχνης. Συνήθως τις διακοσμούσαν με χάντρες και φτερά. Μετά τις κρεμούσαν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών, για να τα προστατέψουν από τα κακά όνειρα. Με τον καιρό -και καθώς το παιδί μεγάλωνε-, η ονειροπαγίδα φθειρόταν και καταστρεφόταν. Υποτίθεται πως μόνο τα καλά όνειρα μπορούσαν να περάσουν από την κεντρική τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα κακά σκάλωναν και έμεναν παγιδευμένα. Στη συνέχεια, τα παγιδευμένα κακά όνειρα θα διαλύονταν με το πρώτο φως της αυγής.

Ακόμη κι αν δεν είμαστε μικρά κοριτσάκια, εντούτοις μας αρέσει όλος αυτός ο μύθος γύρω από την σημασία των ονειροπαγίδων.

Είναι η επικράτηση του καλού που μας κάνει να ονειρευόμαστε, είναι που το σχήμα αλλά και τα χρώματά τους μας φτιάχνουν τη διάθεση. Δες πώς μπορείς να τις εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου και να δημιουυργήσεις έργα τέχνης!