Έπιπλα εξωτερικού χώρου: Τα décor trends που θα σε κάνουν να μετακομίσεις στο… μπαλκόνι σου!

Έπιπλα εξωτερικού χώρου: Τα décor trends που θα σε κάνουν να μετακομίσεις στο… μπαλκόνι σου!

Από τη στιγμή που μπαίνει η άνοιξη μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου, αλλά ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες του χειμώνα, νιώθεις μία έντονη ανάγκη να βρίσκεσαι συνεχώς εκτός σπιτιού.

Οι after work βόλτες στο κέντρο της πόλης γίνονται όλο και πιο συχνές, ενώ η αυλή, ο κήπος ή το μπαλκόνι σου μετατρέπονται με κάποιον τρόπο στο δεύτερό σου «σπίτι». Γιατί, λοιπόν, να μην φροντίσεις τους εξωτερικούς χώρους σου, όπως ακριβώς το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σου; Γιατί να μην μετατρέψεις τον κήπο ή το μπαλκόνι σου στον απόλυτο χώρο χαλάρωσης, αναζωογόνησης και συναντήσεων με την παρέα;

Δεν χρειάζεται να βγεις εκτός budget ούτε και να κουραστείς, για να δημιουργήσεις το δικό σου outdoor «καταφύγιο». Αρκεί να βασιστείς στα κορυφαία décor trends σε ό,τι αφορά στα έπιπλα εξωτερικού χώρου και φυσικά, να αξιοποιήσεις μερικές απλές ιδέες για την κηπουρική και τα φυτά που θα χρησιμοποιήσεις.

Η λίστα που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τον πιο όμορφο εξωτερικό χώρο στο σπίτι σου και να αρχίσεις να απολαμβάνεις τα πρωινά και τα απογεύματά σου αλλιώς, και κυρίως πιο δημιουργικά και χαλαρά. Να είσαι σίγουρη πως πρόκειται για μία επένδυση την οποία θα χαρείς στο έπακρο!

p1

Boho ή μεσογειακό; Επίλεξε το κατάλληλο για εσένα στυλ

Προκειμένου να δημιουργήσεις μία όμορφη και ταυτόχρονα αρμονική ατμόσφαιρα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, είναι σημαντικό να αφιερώσεις λίγο χρόνο προκειμένου να επιλέξεις το στυλ που θα υιοθετήσεις και θα εφαρμόσεις σχεδόν παντού: Από την τραπεζαρία κήπου που θα πάρεις μέχρι τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου. Στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις μία επιλογή που βασίζεται στις κορυφαίες outdoor διακοσμητικές τάσεις αλλά την ίδια ώρα, είναι διαχρονική, αξίζει να επιλέξεις το boho style με την έντονη παρουσία του ξύλινου στοιχείου και τα έθνικ σχέδια. Εναλλακτικά, το μεσογειακό στυλ (που σου είναι, άλλωστε, ιδιαίτερα γνώριμο και από τα νησιά μας) συνιστά μία υπέροχη επιλογή που θα κάνει το σπίτι σου να θυμίζει καλοκαίρι κάθε εποχή. Ξύλο, ανοιχτόχρωμα υφάσματα και φυσικά, το λευκό στοιχείο αποτελούν τα «κλειδιά» σε αυτή την περίπτωση.

p2

Ξεκίνα τη διακόσμηση με αφετηρία το τραπέζι

Το τραπέζι αποτελεί στις περισσότερες περιπτώσεις την «καρδιά» ενός δωματίου και το ίδιο ακριβώς ισχύει για το μπαλκόνι, τον κήπο ή την αυλή σου. Αφού πάρεις μία ιδέα για το στυλ που θέλεις, κάνοντας μία διαδικτυακή έρευνα ή ξεφυλλίζοντας, για παράδειγμα, το έντυπο Άνοιξη –Καλοκαίρι 2019 της ΙΚΕΑ, θα βρεις το τραπέζι και τις καρέκλες πάνω στις οποίες θα χαλαρώνεις τις ηλιόλουστες ημέρες.

Ξεκίνα υπολογίζοντας τις διαστάσεις των επίπλων. Είναι σημαντικό να μην πάρεις έπιπλα που θα καλύψουν κάθε γωνιά του χώρου που έχεις στη διάθεσή σου. Και αυτό διότι θα αισθάνεσαι περιορισμένη μέσα σε αυτόν και δεν θα μπορείς να κάνεις πολλές διακοσμητικές παρεμβάσεις -όπως για παράδειγμα να τοποθετήσεις μία κρεμαστή ομπρέλα ή μία ραφιέρα για τα φυτά σου! Σε ό,τι αφορά στα τραπέζια κήπου, ένα πτυσσόμενο τραπέζι αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή. Στην περίπτωση, ωστόσο, που θέλεις να δώσεις στον εξωτερικό σου χώρο μία περισσότερο «homey» αίσθηση, μπορείς να επιλέξεις ένα μικρό τραπέζι μέσης.

p3

«Παίξε» με τα διαφορετικά υλικά και δώσε βάση στα ουδέτερα χρώματα

Οι κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση εξωτερικού χώρου για το 2019 επιτάσσουν ακόμη να μην διστάσεις να «παίξεις» με πολλά και διαφορετικά υλικά στα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Χρησιμοποίησε το σχοινί, το ξύλο και το μέταλλο, ενώ σε ό,τι αφορά στα υφάσματα για το μαξιλάρι και το κάλυμμα της καρέκλας που θα τοποθετήσεις στην πολυθρόνα ή τις καρέκλες εξωτερικού χώρου, προτίμησε τα ουδέτερα χρώματα -αν θέλεις να είσαι «μες στη μόδα» της εποχής και φυσικά, να δημιουργήσεις έναν χώρο αρκετά διαχρονικό.

Οι ουδέτερες αποχρώσεις «δένουν» υπέροχα με τα έπιπλα εξωτερικού χώρου και θα σου προσφέρουν την απαραίτητη αίσθηση ηρεμίας. Πάντως, αν έχεις τη δυνατότητα από άποψη χώρου, αξίζει να πεις «ναι» και σε ένα πουφ ή ένα διθέσιο καναπέ! Βρες έναν σκελετό που σε βολεύει, προμηθεύσου με ένα όμορφο κάλυμμα ή μαξιλάρες και χαλάρωσε!

p4

Τα φωτιστικά που θα κάνουν τη διαφορά

Και επειδή όπως γνωρίζεις, οι λεπτομέρειες κάνουν (παντού) τη διαφορά, για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου προτείνουμε να εστιάσεις την προσοχή σου στα φώτα και τα φωτιστικά που θα χρησιμοποιήσεις. Είναι σημαντικό να επιλέξεις τον ιδανικό φωτισμό για να απολαμβάνεις όσο πιο πολλές ώρες μπορείς και να δημιουργήσεις μία ήσυχη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα για τα βράδια της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Οι δικές μας αγαπημένες προτάσεις σε ό,τι αφορά στα κατάλληλα φώτα εξωτερικού χώρου και φωτιστικά κήπου περιλαμβάνουν ένα ηλιακό κρεμαστό φωτιστικό LED, μία πολύχρωμη γιρλάντα φωτισμού με αρκετούς λαμπτήρες εξωτερικού χώρου που θα «τυλίξουν» τον χώρο σου, ένα φωτιστικό εδάφους ηλιακής ενέργειας (το οποίο θα μπορείς να τοποθετείς και μες στη γλάστρα σου) και φυσικά, ένα φαναράκι για κερί ρεσό για τις απίστευτα ρομαντικές βραδιές!

p5 copy

Φυτά σε κάθε… ράφι

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα φυτά που θα κοσμήσουν τον εξωτερικό σου χώρο. Αποτελούν ένα κορυφαίο διακοσμητικό trend τα τελευταία δύο χρόνια και θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου σε μία μικρή, πράσινη «όαση» στην οποία θα απολαμβάνεις τον καφέ σου και θα διαβάζεις τα βιβλία σου.

Αν θέλεις να ακολουθήσεις στο έπακρο την εν λόγω τάση και παράλληλα, να έχεις περισσότερο ελεύθερο χώρο στη βεράντα σου, χρησιμοποίησε ραφιέρες εξωτερικού χώρου για να τοποθετήσεις πάνω τους τα γλαστράκια με τα φυτά σου! Είναι η καλύτερη επιλογή σε ό,τι αφορά στην οργάνωση εξωτερικού χώρου και το σίγουρο είναι πως θα δώσει στο σπίτι σου μία περισσότερο… «instagramική» διάσταση. Δεν είναι τυχαίο πως οι κορυφαίες influencers και οι πιο διάσημες plant bloggers στον κόσμο τις επιλέγουν! Μάλιστα, αν θέλεις να πας την αγάπη σου για την κηπουρική σε άλλο επίπεδο, αξιοποίησε την επιλογή της ραφιέρας για να δημιουργήσεις το δικό σου… μποστάνι! Από τοματίνια μέχρι πιπεριές και από μέντα μέχρι θυμάρι και ρίγανη θα βάλεις!

p6

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν, διότι το καλοκαίρι είναι εδώ! Εμπνεύσου από τις ιδέες μας και τα décor trends της σεζόν, προμηθεύσου τα κατάλληλα έπιπλα και δημιούργησε τον πιο όμορφο εξωτερικό χώρο για τις πιο προσωπικές σου στιγμές!