Τα 5 έπιπλα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μαζί τους έχουμε ζήσει πιο πολλά απ’ όσα φανταζόμαστε

Τα 5 έπιπλα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μαζί τους έχουμε ζήσει πιο πολλά απ’ όσα φανταζόμαστε

Το σπίτι μας. Το αγαπημένο μέρος σε όλο τον κόσμο. Το έχουμε φτιάξει όπως ακριβώς θέλουμε, γιατί εδώ ζούμε, μεγαλώνουμε και περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Γι’ αυτό και από κάποιο σημείο και μετά τα έπιπλά μας παύουν να είναι απλώς έπιπλα. Γίνονται κομμάτι της ζωής μας, αφού συνοδεύουν τις πιο σημαντικές μας στιγμές και μαζί τους νιώθουμε τα πιο δυνατά συναισθήματα. Όπως αυτά που νιώσαμε βλέποντας την νέα ταινία ΙΚΕΑ. Μια τρυφερή και αναπάντεχη ιστορία με πρωταγωνιστή ένα λούτρινο σκυλάκι, που από τη στιγμή που εμφανίζεται στο σπίτι της οικογένειας, μας προσκαλεί να διαπιστώσουμε πώς «Σε ένα σπίτι ΙΚΕΑ, ζεις πιο πολλά απ’ όσα φαντάζεσαι». Ας ανακαλύψουμε λοιπόν κι εμείς τα πέντε αγαπημένα αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και που μαζί τους ζούμε πιο πολλά απ’ όσα φανταζόμαστε

Ο καναπές μας

Ο αγαπημένος μας καναπές! Η ψυχή του σπιτιού μας! Σίγουρα τον διαλέξαμε γιατί ήταν άνετος, εντυπωσιακός, μεγάλος και με ξεχωριστό design. Δεν περιμέναμε όμως ότι μαζί του θα ζούσαμε τόσα πολλά! Σε αυτόν έχουμε κλάψει, έχουμε γελάσει, έχουμε αποκοιμηθεί, έχουμε μοιραστεί ιστορίες, έχουμε κάνει τα ψώνια μας, έχουμε κουτσομπολέψει και έχουμε διαβάσει τα πιο συναρπαστικά βιβλία. Μας «αγκαλιάζει» κάθε φορά που έχουμε συνάχι, μας «βοηθάει» να προλάβουμε τα deadlines, «φιλοξενεί» χωρίς δεύτερη σκέψη τους φίλους μας -και ίσως και εμάς όταν έχουμε μαλώσει, δεν λέει κουβέντα όταν μετακομίζουμε κάθε Σαββατοκύριακο πάνω του με popcorn και «ξενυχτάει» μαζί μας μέχρι να τελειώσουμε όλα τα επεισόδια κάθε σεζόν. Και το πιο σημαντικό; Είναι πάντα εκεί και μας περιμένει για να ζήσουμε μαζί του πιο πολλά απ’ όσα φανταζόμαστε.

Η ντουλάπα μας

Την διαλέξαμε για να χωράει όσα περισσότερα ρούχα μπορεί και τελικά «χώρεσε» μέσα της πιο πολλά απ’ όσα φανταζόμασταν. Μας έχει «βάλει» σε τάξη και μας έχει «οργανώσει», ενώ πολλές φορές «κρύβει» έντεχνα μέσα της την ακαταστασία μας. Δεν έχει πει ποτέ «όχι» στο να κρύψει τα δώρα έκπληξη μέχρι τα γενέθλια του καλού μας, ενώ έχει κρύψει με επιτυχία ένα τοσοδούλι κουτάκι με ένα δαχτυλίδι στο οποίο είπαμε το μεγάλο «ναι». Επιπλέον, τα Χριστούγεννα είναι το αγαπημένο σημείο του Άγιου Βασίλη, αφού εκεί αφήνει τον σάκο του. Κάθε πρωί, διαλέγουμε μαζί το τι θα φορέσουμε, «φυλάει» όλα μας τα παπούτσια, «φροντίζει» να μείνει ατσαλάκωτο το ολοκαίνουριο και φανταστικό φόρεμά μας και μας «βοηθάει» να καταλάβουμε ότι νιώθεις καλύτερα όταν χαρίζεις πράγματα και δεν τα κρατάς για πάντα. Έχει γίνει η πιο πετυχημένη κρυψώνα στο κρυφτό και μερικές φορές η αγαπημένη φωλιά του γάτου. Σε γενικές γραμμές, είναι η ντουλάπα μας και σίγουρα έχει «κρύψει» μέσα της πιο πολλά απ’ όσα φανταζόμασταν!

Ο καθρέπτης του μπάνιου μας

Σίγουρα τον πήραμε για το τρομερό του design και γιατί ξέραμε ότι θα «φωτίσει» το μπάνιο και θα «ανοίξει» τον χώρο μας. Αυτό που δεν ξέραμε ήταν το πόσα πολλά θα ζούσαμε μαζί του. Δεν υπάρχει μέρα που να μην μας έχει πει «καλημέρα» και νύχτα που να μην μας έχει πει «καληνύχτα». Είναι ο προσωπικός μας στυλίστας που μας βοηθάει να κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς και να διορθώσουμε το μακιγιάζ μας λίγο πριν φύγουμε. Σε αυτόν έχουμε γράψει μηνύματα με κραγιόν και έχουμε συγκινηθεί διαβάζοντας τα μηνύματα που μας άφησαν. Έχουμε κάνει πρόβα τα πιο σημαντικά λόγια και έχουμε προετοιμάσει τις παρουσιάσεις μας. Δεν μας έχει πει ποτέ ψέματα, αλλά μας έχει βοηθήσει να ανακαλύψουμε με χαρά τις πρώτες μας ρυτίδες. Είναι το μέρος που έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε στυλ και ίσως και χρώμα στα μαλλιά μας. Είναι το μέρος που μπορούμε να είμαστε αληθινοί και που μπορούμε να μιλήσουμε στον εαυτό μας. Είναι ο καθρέπτης μας. Και μπορεί να μην είναι μαγικός, χαρίζει όμως μαγεία στη ζωή μας.

Το κρεβάτι μας

Ένα έπιπλο φτιαγμένο για να χωράει αγάπη και όνειρα. Μπορεί να το πήραμε για το design, τα eco friendly υλικά του και τον απίστευτο συνδυασμό ποιότητας-τιμής… δεν φανταζόμασταν όμως ποτέ ότι σε αυτό το κρεβάτι θα βλέπαμε τα πιο όμορφα όνειρα και τους πιο τρελούς εφιάλτες. Θα παίζαμε, θα ερωτευόμασταν και θα χαλαρώναμε. Θα γινόταν το πιο γερό τραμπολίνο για τα παιδιά και το πιο έξυπνο σημείο για να κρυφτεί κανείς. Θα ήταν το μέρος που θα παίρναμε τις πιο σημαντικές αποφάσεις ψιθυρίζοντας και το σημείο που θα ακούγαμε τα περισσότερα «καληνύχτα» και «καλημέρα», «σ ‘αγαπώ» και «Ξύπνα, μαμά-μπαμπά!». Μπορεί να μοιάζει με ένα απλό κρεβάτι, αλλά είναι η φωλιά όλης της οικογένειας και μαζί του έχουμε ακόμα να ζήσουμε πιο πολλά απ’ όσα φανταζόμαστε!

Το τραπέζι της κουζίνας μας

Όσο πιο μεγάλο και γερό, τόσο πιο πολλές εμπειρίες έχει χωρέσει πάνω του! Μπορεί να το διαλέξαμε γιατί ήταν τεράστιο και είχε φτιαχτεί από ανανεώσιμα υλικά, όμως σίγουρα μας χάρισε πολλά περισσότερα. Πόσες φορές το έχουμε στρώσει για να σερβίρουμε πάνω του πρωινά, μεσημεριανά και δείπνα, επιτυχημένες συνταγές και αποτυχημένα γλυκά, υγιεινά και ανθυγιεινά σνακ, έχουμε κάνει συζητήσεις της στιγμής και έχουμε πάρει αποφάσεις ζωής, έχουμε σχεδιάσει διακοπές, έχουμε κάνει μανικιούρ και έχουμε διαβάσει περιοδικά μόδας, έχουμε κάνει λίστες για τα ψώνια και λίστες γάμου, έχουμε μάθει την προπαίδεια και έχουμε διαβάσει για τις σπουδές, έχουμε φτιάξει παζλ με λίγα και υπερβολικά πολλά κομμάτια, έχουμε οργανώσει παιδικά party και party αποφοίτησης, έχουμε φτιάξει τοστ, την πρώτη μας πίτσα και μελομακάρονα, έχουμε σβήσει κεράκια και πόσα άλλα ακόμα… Γιατί δεν είναι ένα απλό τραπέζι. Είναι το αγαπημένο τραπέζι της οικογένειας και μαζί του ζούμε πάντα πιο πολλά απ’ όσα φανταζόμαστε!

Επειδή λοιπόν, τα έπιπλα μας παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, καλό είναι να διαλέγουμε πάντα αυτά που ταιριάζουν στη φιλοσοφία σας. Για αρχή, προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στα νέα έπιπλα IKEA και είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε αυτό που θα σας κάνει να ζήσετε πιο πολλά απ’ όσα φαντάζεστε!