With Love from... Torino: Ιδέες διακόσμησης για να μην «φοβηθείς» το χρώμα στο σπίτι σου

With Love from... Torino: Ιδέες διακόσμησης για να μην «φοβηθείς» το χρώμα στο σπίτι σου

Θες πολλά χρώματα μέσα στο σπίτι σου; Δες πώς μπορείς να αποφύγεις τα όρια του κιτς.

Δεν είναι μόνο η άνοιξη που μας ωθεί να ενσωματώσουμε το χρώμα στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Όλοι μας θέλουμε να μεταμορφώσουμε τα σπίτια μας σαν αυτά που κοιτάμε στα περιοδικά ή βλέπουμε στο διαδίκτυο και το pinterest. Άλλα πιο minimal, αλλά πιο bohemian, retro, αλλά και πολύχρωμα. Με ταπετσαρίες και χωρίς.

Η designer Marisa Coppiano, η οποία και βρίσκεται πίσω από την διακόσμηση αυτού του διαμερίσματος στο Τορίνο της Ιταλίας, εξομολογήθηκε στο elle decoration πως μεγάλωσε σε ένα σπίτι με αρκετές ταπετσαρίες. Στην κουζίνα του πατρικού της για παράδειγμα, υπήρχε μία ταπετσαρία με φράουλες.

Δεν φοβάται τον συνδυασμό έντονων αποχρώσεων μαζί με ταπετσαρίες. Για την Marisa, το χρώμα είναι συναισθηματικό. Το πράσινο της αίθουσας εισόδου προορίζεται να έχει καθησυχαστικό αποτέλεσμα, ενώ το μελανώδες μπλε της κρεβατοκάμαράς της ευνοεί τον διαλογισμό. Η πιο εντυπωσιακή από τις επιλογές της, ίσως, είναι αυτή της τραπεζαρίας. «Ήταν ένα στοίχημα που απέδωσε και το μετέτρεψε στο αγαπημένο μου δωμάτιο», λέει.

photo credits:living inside