3 tips να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για έναν καλύτερο ύπνο

3 tips να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για έναν καλύτερο ύπνο

Ακολούθησε τις συμβουλές που σου προτείνει ένας διακοσμητής

Όταν όλη μέρα δουλεύεις κα γυρίζεις στο σπίτι κατάκοπη, θέλοντας απλά και μόνο να ξαπλώσεις και να ξεκουραστείς, το πόνο που σκέφτεσαι είναι η στιγμή που θα πέσεις στο κρεββάτι σου ανάσκελα και δεν θα σηκωθείς μέχρι το επόμενο πρωί. Είναι αλήθεια βέβαια πως μια προετοιμασία πριν ξαπλώσεις, είναι πάντα απαραίτητη, όταν όμως δεν υπάρχει χρόνος, αρκείσαι απλά στο να βάλεις την πιτζάμα σου και να ξαπλώσεις.

Το υπνοδωμάτιό σου είναι ο χώρος που ουσιαστικά ανανεώνεσαι και ξεκουράζεσαι για να έχεις αντοχές και δυνάμεις για την επόμενη ημέρα. Πρέπει λοιπόν ο χώρος αυτός να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες σου. Η ανανέωση ενός χώρου τόσο οικείου όσο αυτός που κοιμάσαι έχει τη δύναμη να αναδιαμορφώσει την προοπτική σου για άνεση. Η αλλαγή ακόμη και μικρών πραγμάτων μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον ύπνο σου. Ένα νέο στρώμα, καινούργια σεντόνια κλπ είναι κάποια πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν.

#1. Επένδυσε σε ένα καλό στρώμα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αντικατέστησες το στρώμα σου; Εάν δεν μπορείς να θυμηθείς, τότε μάλλον έφτασε η στιγμή της αλλαγής. Συνήθως πρέπει να αλλάζεις το στρώμα σου κάθε 7 με 10 χρόνια, όμως καλό είναι στο διάστημα αυτό να ακούς και τις ανάγκες του σώματός σου. Έχεις πόνους στην πλάτη ή γενικά νιώθεις άβολα όταν ξαπλώνεις; Ξυπνάς χωρίς να νιώθεις ξεκούραστη; Μάλλον όλα αυτά είναι αρκετά σαν σημάδια για να αλλάξεις το στρώμα σου.

#2. Φτιάξε τον φωτισμό μέσα στο δωμάτιο

Η εύρεση τρόπων μείωσης του ανεπιθύμητου φωτός της κρεβατοκάμαρας τη διάρκεια της νύχτας, θα κάνει τον ύπνο σου πιο εύκολο. Ψάξε για μια λύση στο παράθυρο, η οποία θα αποκρύψει το φως από τον εξωτερικό χώρο τη νύχτα, αλλά δεν θα το εμποδίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτόχρωμες κουρτίνες για το πρωί σε συνδυασμό με κουρτίνες συσκότισης για το βράδυ (που θα μαζεύεις το πρωί) είναι μία πολύ καλή λύση.

#3. Επένδυσε σε αιθέρια έλαια

Χαμομήλι, λεβάντα, κέδρος ylang ylang. Είτε πρόκειται για ένα αρωματικό κερί, είτε για αποσμητικό χώρου σε λαδάκι ή sticks, τα γαλήνια αυτά αρώματα είναι υπέροχα για να φέρουν στην κρεβατοκάμαρα σου τις ιδιότητες τους να απαλλάσσουν από το άγχος και το στρες. Δεν συμφωνείς;