Τα décor trends που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει σαν να έχει βγει από περιοδικό

Τα décor trends που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει σαν να έχει βγει από περιοδικό

Φαντάσου απλά, πόσο διαφορετικά θα κυλούσε η καθημερινότητά σου, εάν κατοικούσες σε ένα από τα παραμυθένια σπίτια που βλέπεις στις σελίδες των fashion ή décor περιοδικών και το Instagram feed σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλλάξει μια γυναίκα τη διάθεσή της, κανένας όμως (ούτε καν ένα νέο haircut ή μία προσθήκη στην γκαρνταρόμπα) δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση που αφήνει μία αλλαγή στον προσωπικό της χώρο και ειδικότερα, όταν αυτή ταυτίζεται απόλυτα με την προσωπικότητα και την ψυχολογία της τη δεδομένη περίοδο. Είναι για εκείνη ένας δημιουργικός τρόπος να σηματοδοτήσει μια νέα, αισιόδοξη και πολλά υποσχόμενη εποχή στη ζωή της, την οποία σκοπεύει να απολαύσει σε ένα «καταφύγιο» που θα την κάνει να νιώθει ακόμη πιο όμορφα και άνετα.

Παρότι οι περισσότερες από εμάς σπεύδουν απευθείας στα κομμωτήρια, κάποιες πιο τολμηρές αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα σπιτικό make over, κάνοντας ακόμη πιο φιλόξενους, cozy και instagramικούς τους προσωπικούς τους χώρους. Γιατί, λοιπόν, να στρεφόμαστε στα μαλλιά και τα ρούχα, κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή και να μην πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να φέρουμε τα… πάνω κάτω στο «παλατάκι» μας;

Φαντάσου απλά, πόσο διαφορετικά θα κυλούσε η καθημερινότητά σου, εάν κατοικούσες σε ένα από τα παραμυθένια σπίτια που βλέπεις στις σελίδες των fashion ή décor περιοδικών και το Instagram feed σου, αλλά και με πόσο μεγαλύτερη διάθεση θα έφευγες κάθε πρωί για να πας στο γραφείο, ξυπνώντας στο υπνοδωμάτιο των ονείρων σου και απολαμβάνοντας τον πρώτο καφέ της ημέρας, στο δικό σου dream house.

Στην περίπτωση που την περίοδο που διανύουμε, λοιπόν, αισθάνεσαι την ανάγκη να αλλάξεις ή να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου, τότε αξίζει να κάνεις την αρχή από το σπίτι σου. Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις τα κορυφαία décor trends της σεζόν, εκείνα δηλαδή που θα αναβαθμίσουν το σπίτι σου και θα το μετατρέψουν σε ένα άνετο «καταφύγιο» υψηλής αισθητικής που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη διάθεσή σου.

Μια απρόβλεπτη παλέτα γήινων αποχρώσεων

Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνεις για να αλλάξεις το σπίτι που… σου αλλάζει τη διάθεση, είναι να επιλέξεις τη χρωματική παλέτα που θα κυριαρχήσει σε αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς που έχουν ασχοληθεί εντατικά με το interior design ή τη χρωματοθεραπεία, η ασφαλέστερη παλέτα με την οποία μπορούμε να «ντύσουμε» τον προσωπικό μας χώρο, είναι εκείνη των γήινων χρωμάτων. Πρωτότυπα μοτίβα από φωτεινές διακυμάνσεις του τιρκουάζ, «σπασμένες» αποχρώσεις του λευκού όπως το ζαχαρί, το λευκό του πάγου και το μπεζ, ανεπαίσθητες «πινελιές» από το living coral της Pantone, θα μεταμορφώσουν το σαλόνι σου σε μία «όαση» μέσα στην «καρδιά» της πόλης, η οποία θα σε ανακουφίζει από την ένταση της καθημερινότητας.

Προτού βιαστείς να πάρεις μία décor απόφαση με την οποία θα έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπη, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου για να ξεφυλλίσεις τον νέο κατάλογο διακόσμησης των Praktiker για το 2020. Μια «ματιά» αρκεί για να σου δώσει την έμπνευση να δημιουργήσεις απρόβλεπτους, fashion χρωματικούς συνδυασμούς για το σπίτι σου, οι οποίοι θα σε ξεκουράζουν κάθε φορά που θα επιστρέφεις από το γραφείο και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου.

9999

Η διαχρονική ζεστασιά του ξύλου

Αν παρατηρήσεις με μεγαλύτερη προσοχή τις αναρτήσεις των αγαπημένων σου home και décor influencers στο Instagram, θα διαπιστώσεις πως τα περισσότερο posts και τα stories τους, περιλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο υλικό: Το ξύλο. Το ξύλο συνδέεται με κάποιες από τις πιο hot τάσεις στο design διότι εκτός από ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα, ένα ξύλινο έπιπλο ή ένα διακοσμητικό από ξύλο μπορεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς σε ένα σπίτι και να προσδώσει μερικές cozy «νότες» στις άδειες γωνίες των δωματίων σου. Με λίγα λόγια, αποτελεί μια «must» προσθήκη που μπορεί να χαρίσει εύκολα έναν «αέρα» ανανέωσης στο σπίτι σου. Ειδικότερα για εσένα που η γη είναι το στοιχείο που σε εκφράζει περισσότερο, τότε να ξέρεις πως η τάση industrial earth, είναι εκείνη που «παντρεύει» και ισορροπεί τον urban σχεδιασμό με στοιχεία της φύσης.

fyshshshshs

Για σένα που παρακολουθείς εντατικά τις τάσεις στη διακόσμηση, μην ξεχάσεις να κάνεις το απαραίτητο «follow» στο IG των Praktiker, που θα σε κρατάει διαρκώς ενήμερη για ό,τι πιο must «παίζει» στον χώρο του design!

Του Αιγαίου τα summer blues για ένα μπαλκόνι… νησί

Είσαι ένα κορίτσι του καλοκαιριού που κάθε χρόνο ανυπομονεί και μετράει αντίστροφα, για τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι της σε κάποιο παραδεισένιο νησί της Ελλάδας; Τότε το summer blues είναι η τάση που θα μεταμορφώσει το σπίτι σου σε ένα ατελείωτο καλοκαίρι! Διακοσμητικά από λευκό, κυανό και αυθεντικό κυκλαδίτικό μπλε, κοχύλια διαφόρων μεγεθών, φαναράκια και βάζα «ντυμένα» με περίτεχνες, χοντρές πλέξεις από σκοινί, είναι οι λεπτομερείς που θα κάνουν το μπαλκόνι (ή το σαλόνι σου) νησί και εσένα μία γνήσια… urban νησιώτισσα.

nisiwtissa

Nordic αισθητική για ήρεμο περιβάλλον

Σε περίπτωση που δεν έχεις συναντήσει ξανά τον όρο «nordic», να ξέρεις πως αφορά σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές και fashionable στυλ εσωτερικής διακόσμησης, το οποίο έχει τις ρίζες του στην κουλτούρα των σκανδιναβικών χωρών. Πρόκειται για ένα décor trend που σχετίζεται με τη minimal αισθητική, τις διακριτικές υφές, τις απαλές αποχρώσεις και τις καθαρές και αυστηρές γραμμές, οι οποίες μπορούν να δώσουν ένα κομψό, γεωμετρικό αποτέλεσμα στον χώρο σου. Η φιλοσοφία πίσω από την έννοια του nordic design βασίζεται στο γνωστό motto «less is more», αφού σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διακοσμητική τάση, κάθε έπιπλο ή αντικείμενο που υπάρχει σε έναν χώρο, εκτός από stylish, πρέπει να είναι εύχρηστο, άνετο και κυρίως, χρήσιμο. Εάν σκοπεύεις να ακολουθήσεις, λοιπόν, το συγκεκριμένο trend, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι… ένα σχολαστικό ξεσκαρτάρισμα στα αντικείμενα που ήδη υπάρχουν στο σπίτι σου. Αφού αποφασίσεις ποια από τα παλιά σου έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα χρειάζεσαι πραγματικά και ποια σε εξυπηρετούν, θα προμηθευτείς με διακοσμητικά items και έπιπλα που διακρίνονται από μία nordic αισθητική.

aisthitikiiii

Extra tip: Αν χρειάζεσαι επιπλέον έμπνευση για να προσδώσεις στο σπίτι σου μια nordic αισθητική, δοκίμασε να περάσεις μια βόλτα από κάποιο τμήμα Deco των καταστημάτων Praktiker. Μέσα από μία μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών ειδών, θα ανακαλύψεις τις πολυτελείς και παράλληλα, προσιτές προσθήκες, με τις οποίες θα καλωσορίσεις μία νέα εποχή, για το σπίτι και τη ζωή σου.

Τα παραμυθένια textures που σε ξεκουράζουν

Εάν η μίνι ανανέωση του σπιτιού σου έχει σκοπό να βελτιώσει τη διάθεσή σου, τότε το δωμάτιο στο οποίο πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου σε πρώτο στάδιο, είναι το υπνοδωμάτιο. Έχει σημασία ο χώρος στον οποίο ξυπνάς κάθε πρωί και κοιμάσαι κάθε βράδυ να είναι διακοσμημένος με αποχρώσεις και διακριτικά textures που «δένουν» αρμονικά μεταξύ τους και δεν σε κουράζουν, δημιουργώντας μία «παιχνιδιάρικη» και συνάμα χαλαρή ατμόσφαιρα που σε αποφορτίζει -και σε βάθος χρόνου, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τα παραμυθένια παστέλ κλινοσκεπάσματα αποτελούν την ιδανική επιλογή για… όνειρα γλυκά και ακόμη πιο ξεκούραστα πρωινά, σύμφωνα πάντα με τους πιο έμπειρους διακοσμητές.

diakosmhtessss

Μη χάνεις χρόνο, λοιπόν. Τώρα που γνωρίζεις ποιες είναι οι hot τάσεις στη διακόσμηση, μπορείς να τις υιοθετήσεις, πραγματοποιώντας μία περιήγηση στο τμήμα Deco που διαθέτουν συγκεκριμένα καταστήματα Praktiker! Να είσαι σίγουρη πως εκεί θα βρεις την έμπνευση, τις ιδέες, τα έπιπλα και όλα τα είδη διακόσμησης που χρειάζεσαι στις καλύτερες τιμές της αγοράς, για να αλλάξεις το σπίτι σου που σου αλλάζει τη διάθεση!

diathesi