Τέσσερα spots που θα σε κάνουν να θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου ASAP!

Τέσσερα spots που θα σε κάνουν να θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου ASAP!

Τους τελευταίους μήνες, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, το σπίτι μου έχει μετατραπεί και επίσημα στον δικό μου μικρόκοσμο. Δεν είναι πλέον το «καταφύγιο» στο οποίο επιστρέφω φεύγοντας από το γραφείο, αλλά ο χώρος στον οποίο περνάω τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Είναι το μέρος στο οποίο ξυπνάω, εργάζομαι, τρώω, συναντώ τις φίλες μου, γυμνάζομαι, κοιμάμαι, για να ξεκινήσω το επόμενο πρωί πάλι από την αρχή. Παρότι προσαρμόστηκα σχετικά σύντομα σε αυτή τη νέα «σπιτική» καθημερινότητα, σταδιακά άρχισα να απολαμβάνω όλο και λιγότερο τον ελεύθερο χρόνο που είχα στη διάθεσή μου. Κάθε απόγευμα που έκλεινα τον υπολογιστή αφήνοντας πίσω τα deadlines του γραφείου, δεν είχα πλέον την ίδια λαχτάρα να χαλαρώσω στον προσωπικό μου χώρο, όπως συνέβαινε λίγο καιρό πριν.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, ήταν πως για όλα ευθύνεται αυτή η νέα πραγματικότητα, όμως σύντομα κατάλαβα πως αυτό που πραγματικά χρειαζόμουν, δεν ήταν μία αλλαγή στη ρουτίνα μου, αλλά μία αλλαγή στο σπίτι, η οποία αναπόφευκτα θα άλλαζε και τη διάθεσή μου! Ωστόσο, μόλις πήρα την απόφαση, η επόμενη σκέψη που έκανα ήταν: Ωραία! Αλλά από πού θα ξεκινήσω; Παρότι είχα την όρεξη να προχωρήσω σε μία μίνι ανακαίνιση, δεν είχα καμία απολύτως ιδέα για το πώς θέλω να διαμορφώσω τον χώρο μου. Λίγες ημέρες μετά και ενώ ψαχούλευα στα «άδυτα» του YouTube για να αντλήσω έμπνευση, έπεσα πάνω στο σποτ που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και το οποίο μου έδειξε κατά κάποιον τρόπο τη σωστή κατεύθυνση, για να πραγματοποιήσω τα πρώτα μικρά βήματα μίας μεγάλης αλλαγής!




Αρκούν 20’’ για να αλλάξεις το σπίτι σου;

Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με συνεπήρε και με παρακίνησε. Ο τρόπος με τον οποίο το κορίτσι στο βίντεο άνοιγε χαμογελαστό τις κουρτίνες καλωσορίζοντας με αισιοδοξία μία καινούργια ημέρα; Η μοναδική fashion αισθητική του βίντεο; Ή μήπως, το γεγονός πως τα πλάνα είχαν για φόντο το σπίτι που πάντα ονειρευόμουν; Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, ήταν πως μέσα σε 20 δευτερόλεπτα ήξερα πως εφόσον θέλω να αλλάξω το σπίτι και τη διάθεσή μου, τότε ο αμέσως επόμενος προορισμός μου έπρεπε να είναι ένα κατάστημα Praktiker. Αφού παρακολούθησα και τα υπόλοιπα βίντεο της καμπάνιας που υπήρχαν διαθέσιμα στο διαδίκτυο, είχα κρατήσει τις απαραίτητες σημειώσεις στο mood board μου, δηλαδή στη... μακριά λίστα με τα υλικά, τα χρώματα, τα διακοσμητικά που θα χρειαζόμουν και ήμουν πλέον πανέτοιμη για την πρώτη μου επίσκεψη!



Ολοκληρωμένες προτάσεις για ονειρεμένους χώρους

Φτάνοντας στο κατάστημα, λοιπόν, με τη λίστα ανά χείρας, πήρα το καρότσι μου από την είσοδο και άρχισα να περιπλανιέμαι στους διαδρόμους. Όπως όλα έδειχναν βέβαια, μάλλον το mood board ήταν αχρείαστο, αφού όσο πραγματοποιούσα την περιήγησή μου και παρατηρούσα τα προϊόντα, τον τρόπο που ήταν τοποθετημένα σε ολοκληρωμένες προτάσεις, η εικόνα του «ονειρεμένου» σπιτιού άλλαζε στο μυαλό μου, γινόταν ακόμη πιο ξεκάθαρη, εμπλουτιζόταν διαρκώς από σύγχρονες deco «πινελιές» και ιδέες που μέχρι πριν λίγη ώρα μου έμοιαζαν σχεδόν απραγματοποίητες. Δύο ώρες αργότερα και με ένα καρότσι γεμάτο που έσερνα πια με το ζόρι, είχα βρει στα Praktiker όλα τα προϊόντα αλλά και την έμπνευση που χρειαζόμουν, για να ξεκινήσω επιτέλους το make over του προσωπικού μου χώρου και της βεράντας μου!



Όταν μαζί με το σπίτι αλλάζει και η διάθεσή σου

Επιστρέφοντας το μεσημέρι στο σπίτι, δεν έχασα χρόνο και έπιασα αμέσως δουλειά! Αφιέρωσα ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στη μίνι ανακαίνιση του σπιτιού και ειλικρινά, ήταν από τις πιο δημιουργικές ημέρες των τελευταίων έξι μηνών! Το Σάββατο ασχολήθηκα με το εσωτερικό του σπιτιού, μεταμορφώνοντας το καθιστικό μου σε έναν hygge «ναό» ζεστών χρωμάτων, με μαξιλάρια, κεριά, διακοσμητικά, interior φυτά που έδιναν μία «νότα» ευεξίας στον χώρο και ένα φωτιστικό δαπέδου που δημιουργούσε μία φιλόξενη και cozy ατμόσφαιρα. Έπειτα συνέχισα με το μπάνιο, αντικαθιστώντας τον παλιό καθρέφτη με έναν πολύ πιο μοντέρνο και προσθέτοντας πολυτελείς αλλά οικονομικές λεπτομέρειες που έκαναν ακόμη πιο όμορφο και εύχρηστο τον χώρο. Το απόγευμα της Κυριακής περιποιήθηκα τα φυτά που είχα ήδη και τοποθέτησα μερικές επιπλέον γλάστρες στο μπαλκόνι, οπότε το πρωί της Δευτέρας, ξύπνησα σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον και με μία σαφώς ανανεωμένη διάθεση!

Extra tip: Πριν αποφασίσεις να ετοιμάσεις το δικό σου mood board, μην ξεχάσεις να πραγματοποιήσεις ένα... διαδικτυακό ξεφύλλισμα στον νέο κατάλογο Σπίτι & Διακόσμηση 2020 των Praktiker, μέσα από τον οποίο θα «ξεκλέψεις» ιδέες για τους δικούς σου χώρους!



Εάν αισθάνεσαι και εσύ, λοιπόν, πως χρειάζεσαι επειγόντως μία αλλαγή στη ζωή σου, τότε ο προσωπικός σου χώρος είναι το σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσεις. Ακόμη και αν δεν γνωρίζεις επακριβώς ποιες είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις, στα Praktiker θα βρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να διαμορφώνεις βήμα βήμα το σπίτι των ονείρων σου! Σε κάθε περίπτωση, μπορείς πάντα να ζητήσεις και τις έμπειρες κατευθύνσεις των Garden Experts ή των Interior Experts, που υπόσχονται πως αλλάζοντας το σπίτι σου, μπορείς να αλλάξεις και τη διάθεσή σου προς το καλύτερο!