#Μenoumespiti και μεταμορφώνουμε τον χώρο μας σε ένα χριστουγεννιάτικο «καταφύγιο»!

#Μenoumespiti και μεταμορφώνουμε τον χώρο μας σε ένα χριστουγεννιάτικο «καταφύγιο»!

Τίποτα δεν θα μας εμποδίσει να απολαύσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων και φέτος!

Μπορεί να είναι ακόμη Νοέμβριος όμως, η αλήθεια είναι πως φέτος, όλοι αδημονούμε να στολίσουμε το σπίτι για τα Χριστούγεννα! Τα νέα δεδομένα στη ζωή μας και το γεγονός ότι πλέον περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας εντός, μας κάνουν να θέλουμε να δώσουμε μερικές γιορτινές «νότες» ζεστασιάς και αισιοδοξίας στους χώρους μας, ώστε να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας.

Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες που επικρατούν την παρούσα περίοδο στη ζωή μας, προμηνύουν πως οι φετινοί εορτασμοί θα διαφέρουν σημαντικά από όσους είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, τίποτα δεν θα μας εμποδίσει από το να απολαύσουμε τις γιορτές στο έπακρο και να τους χαρίσουμε τη λαμπρότητα και τη «μαγεία» που πραγματικά τους αναλογεί.

Πώς θα το καταφέρουμε; Αφιερώνοντας τον ελεύθερό μας χρόνο εντός…στο να μετατρέψουμε τα σπίτια μας στα απόλυτα χριστουγεννιάτικα «καταφύγια» και να δημιουργήσουμε σε αυτά, γωνιές που θα αποπνέουν ζεστασιά, αισιοδοξία και θα μας βάλουν από τώρα σε Christmas mood! Ειδικότερα φέτος, έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τα στολίδια, τα λαμπάκια και όλες εκείνες τις γιορτινές décor «πινελιές», που θα δημιουργήσουν μία παραμυθένια ατμόσφαιρα στο σπίτι, που θα «ανεβάζει» τη διάθεσή μας.

Ακριβώς για αυτό, λοιπόν, ρίξαμε μια ματιά στον νέο κατάλογο «Χριστούγεννα 2020» των Praktiker και αντλήσαμε έμπνευση για να βρούμε τα «must» Christmas items. Συνέχισε να διαβάζεις, διότι στη λίστα που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε τα βήματα που αξίζει να πραγματοποιήσεις για να προετοιμάσεις το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα, ανάλογα με το στυλ και τα γούστα σου!

Elegant Xριστούγεννα με κομψές και λαμπερές «πινελιές»

pinelies

Για εσένα που η κομψότητα είναι η δεύτερη φύση σου, τα φετινά Χριστούγεννα οφείλουν να έχουν κάτι από τη φινέτσα που σε χαρακτηρίζει. Καλό θα ήταν, λοιπόν, η χρωματική παλέτα με την οποία θα «παίξεις» για τη διακόσμηση του σπιτιού σου, να κυμαίνεται ανάμεσα σε λευκές και μεταλιζέ αποχρώσεις. Πραγματοποιώντας έναν πιο minimal στολισμό στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο οποίος θα περιλαμβάνει δύο με τρία χρώματα, όπως είναι το λευκό, το χρυσό, το bronze ή το rose gold, θα δημιουργήσεις ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν θα «φορτώνει» τον χώρο και θα ταιριάζει απόλυτα με τα γούστα σου. Καλό είναι να επιλέξεις γιορτινές μπάλες σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, ενώ μην ξεχάσεις να εμπλουτίσεις τα κλαριά του δέντρου με μία σειρά από λαμπάκια σε ψυχρό, λευκό φως ή χρωματιστό (ανάλογα με τα χρώματα των στολιδιών που θα επιλέξεις), με μία διακριτική κορδέλα και με διακοσμητικά λουλούδια που θα κάνουν το δέντρο σου να δείχνει ακόμη πιο «πλούσιο». Όσο για τον υπόλοιπο χώρο, είναι σημαντικό τα items που θα επιλέξεις, είτε είναι η μινιατούρα ενός καρυοθραύστη ή ενός ελαφιού, είτε ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο βάζο, ένα γεωμετρικό διακοσμητικό δέντρο, να ακολουθούν τους ίδιους χρωματισμούς.

Extra tip: Εάν δεν γνωρίζεις ακριβώς πόσες σειρές λαμπάκια θα χρειαστείς, ο κατάλογος «Χριστούγεννα 2020» των Praktiker εμπεριέχει ένα πινακάκι που σου προτείνει τον κατάλληλο φωτισμό, με βάση τις διαστάσεις του δέντρου σου.

Παραμένοντας πιστή στα κλασικά Χριστούγεννα

xristougenna

Εάν θέλεις να παραμείνεις πιστή στις παραδόσεις των γιορτών και να κάνεις το σπίτι σου να θυμίζει το εργοστάσιο του Άγιου Βασίλη, τότε το πράσινο, το κόκκινο και το λευκό, είναι τα χρώματα που αξίζει να κυριαρχήσουν στον χώρο. Για να πετύχεις το απόλυτο γιορτινό σκηνικό, μη διαστάσεις να διοχετεύσεις όλη σου την παιδικότητα και τη φαντασία στην επιλογή των στολιδιών που θα κρεμάσεις στο δέντρο, επιλέγοντας γυάλινες μπάλες σε διάφορα μεγέθη, μικροσκοπικούς ταράνδους, Αγιοβασίληδες, ξύλινα αυτοκινητάκια, χριστουγεννιάτικα καμπανάκια και μία σειρά από παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα λαμπάκια με διαφορετικά προγράμματα φωτισμού. Να ξέρεις πως για ένα κλασικό και άκρως χριστουγεννιάτικο αποτέλεσμα, όσο περισσότερα είναι τα στολίδια, τόσο πιο ωραίο θα δείχνει το δέντρο, ενώ μπορείς να προσθέσεις και μία διακοσμητική κορδέλα γύρω από αυτό, γεμίζοντας τα κενά ανάμεσα στα κλαριά με περισσότερο χρώμα. Το ίδιο ισχύει και με τη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού, την οποία μπορείς να «απογειώσεις», δημιουργώντας χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με ανάλογα διακοσμητικά, τοποθετώντας σε διάφορα σημεία mini χριστουγεννιάτικα δέντρα με led, φωτιζόμενα τρενάκια, φιγούρες Αγιοβασίληδων, καρυοθραύστες, χιονόμπαλες και φυσικά, διακοσμητικούς υφασμάτινους σάκους σε κάθε πόρτα του σπιτιού. Μπορεί το συγκεκριμένο concept να μοιάζει πιο πολύ με... πρόκληση παρά με στολισμό, όμως να είσαι σίγουρη πως πραγματοποιώντας μία διαδικτυακή βόλτα στα Praktiker, θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να δώσεις στους χώρους σου το απόλυτο Christmas spirit!

Δημιουργώντας ένα χριστουγεννιάτικο και super cosy σκηνικό

skhniko

Όπως όλα δείχνουν, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα πιο σπιτικά και οικογενειακά που θα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα, γεγονός που μπορεί να σε εμπνεύσει για να κάνεις ακόμη πιο cosy το σπίτι σου, είτε το μοιράζεσαι με τον σύντροφο, είτε με φίλους, είτε με την οικογένειά σου. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, οι γήινες αποχρώσεις είναι must. Μάλιστα, μπορείς να προσθέσεις και σε κάποια σημεία του σπιτιού σου μία πράσινη γιρλάντα, μερικά κλαδιά ιτιάς ή ένα φωτιζόμενο δέντρο με led, τα οποία θα δημιουργούν μία πιο ρομαντική και μαγική ατμόσφαιρα για τα κρύα απογεύματα του χειμώνα. Όσο για το δέντρο σου, το ξύλο είναι το υλικό που αξίζει να προτιμήσεις, στολίζοντας τα κλαδιά του με διακριτικά και μοναδικά στολίδια, όπως αγγελάκια, κουκουνάρια και χιονονιφάδες. Όπως και να έχει, μην παραλείψεις να δώσεις στο δέντρο σου επιπλέον λάμψη, συνδυάζοντας χρώματα όπως το λευκό και το καφέ με λαμπερές λεπτομέρειες, όπως μία γυάλινη μπάλα ή μία μπάλα με γκλίτερ και φυσικά, με μία σειρά από λαμπάκια με θερμό φως, τα οποία θα το κάνουν να εκπέμπει λάμψη και ζεστασιά… από το αστέρι μέχρι τη φάτνη!

Ρομαντικά Χριστούγεννα για εσένα που είσαι μία snow queen

queen

Θέλεις οι φετινές γιορτές να μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τις σελίδες παραμυθιού; Τότε μερικές ρομαντικές «πινελιές» είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται το σπίτι σου για να νιώσεις μία snow queen αυτές τις γιορτές. Για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείς να συνδυάσεις το λευκό με παστέλ αποχρώσεις και διακριτικές λάμψεις χρυσού ή γκλίτερ, οι οποίες θα δώσουν ένα πιο γιορτινό ύφος στο σπίτι σου. Εφόσον τα χρώματα με τα οποία θα πειραματιστείς είναι αρκετά απαλά, μη διαστάσεις να αντικαταστήσεις το κλασικό πράσινο έλατο με ένα λευκό ή ένα χιονισμένο, το οποίο θα δημιουργεί μία έντονη αντίθεση και θα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα ιδιαίτερα στολίδια που έχεις επιλέξει. Επιπλέον, ένα ακόμη στοιχείο στο οποίο αξίζει να δώσεις προσοχή, είναι ο φωτισμός του χώρου σου. Με άλλα λόγια, όσο πιο πολλά λαμπάκια, τόσο πιο παραμυθένιο θα είναι και το αποτέλεσμα. Όσο για τα διακοσμητικά που θα επιλέξεις, καλό θα ήταν να αντιστοιχούν με τις αποχρώσεις που υπάρχουν στο δέντρο. Μία λευκή επιγραφή «X-mas», ένα ξύλινο διακοσμητικό δέντρο ή ένα φωτιζόμενο, είναι οι λεπτομέρειες που θα «απογειώσουν» τον ρομαντισμό μεταμορφώνοντας το σπίτι σου σε ένα χριστουγεννιάτικο... παλατάκι!

Το πιο γιορτινό και... instagramικό τραπέζι

instagramiko

Μπορεί το φετινό γιορτινό τραπέζι να απευθύνεται σε λίγους και καλούς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα του δώσεις την επισημότητα και τη λαμπρότητα που του αναλογεί. Ακριβώς για αυτό, εκτός από το να φορέσεις τα καλά σου, είναι σημαντικό να ντύσεις και το τραπέζι με τα... γιορτινά του. Μία εξαιρετική ιδέα είναι να θέσεις μία συγκεκριμένη θεματική, αντλώντας έμπνευση από τη διακόσμηση και τις αποχρώσεις που κυριαρχούν στο σπίτι και διαμορφώνοντας στη συνέχεια το τραπέζι με το ανάλογο ύφος. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψεις να τοποθετήσεις τα απαραίτητα κεριά, ένα διακοσμητικό στεφάνι στο κέντρο του τραπεζιού και μεταξύ άλλων, μία «πλούσια», πράσινη γιρλάντα, που θα κάνει το τραπέζι χριστουγεννιάτικο και άκρως... instagramικό.

Όποιο από τα παραπάνω concepts και αν αποφασίσεις να επιλέξεις για να μεταμορφωθεί το σπίτι σου σε ένα χριστουγεννιάτικο «καταφύγιο» για εσένα και τους κοντινούς σου ανθρώπους, το e-shop των Praktiker είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείς ASAP για να πραγματοποιήσεις online ή τηλεφωνικά τις αγορές σου! Μην ξεχνάς πως όσο διαφορετικές και αν είναι οι φετινές γιορτές, είναι στο χέρι μας να τις χαρούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Και το σπίτι μας είναι το μέρος από όπου θα αρχίσουμε τις προετοιμασίες, για να μετατρέψουμε τα φετινά Χριστούγεννα σε μία περίοδο που θα θέλουμε να θυμόμαστε για πάντα!

panta