Old-School Patterns: Πώς μπορεί ένα απλό διαμέρισμα να μεταμορφωθεί σε παράδεισο 

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Old-School Patterns: Πώς μπορεί ένα απλό διαμέρισμα να μεταμορφωθεί σε παράδεισο 

Το πολύχρωμο διαμέρισμα της Ν.Υόρκης με τα εκπληκτικά Old-School Patterns.

Από την αρχή, η interior designer Lilse McKenna γνώριζε ότι ένα αδιάφορο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης μπορεί να μεταμορφωθεί σ' έναν χώρο έκφρασης αισθητικής και φινέτσας. Και είχε απόλυτο δίκιο! Το διαμέρισμα που αρχικά ήταν γεμάτο με γοητευτικές μεν, «προπολεμικές» δε λεπτομέρειες, όπως παράθυρα με παλιά ξύλινα κουφώματα και ξεχωριστή είσοδο, είχε να δώσει μεγάλη ζεστασία στον νέο ενοικιαστή του.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι τα πάντα σε αυτό το διαμέρισμα συλλέχθηκαν με την πάροδο του χρόνου και δεν αγοράστηκαν μέσα σε 6 μήνες -όπως και έγινε στην ουσία- για να εγκατασταθούν και ν΄αλλάξουν τους εσωτερικούς χώρους», εξηγεί η McKenna στο περιοδικό Ηouse Βeautiful.

Περιορισμένη σε αυστηρά αισθητικές αλλαγές, η McKenna φάνηκε να δίνει μια αλλαγή στον χώρο προσθέτοντας χρώματα και μοτίβα πολύ νεανικά και φωτεινά. Ενώ τα ίδια τα μοτίβα θα μπορούσαν να φαίνονται αρκετά κλισέ και παραδοσιακά, αποφάσισε να συνδυάσει έπιπλα και χρώματα ώστε ν΄αγκαλιάσουν αυτή την καλλιτεχνική προσέγγιση που είχε στο μυαλό της.

Η παλέτα που χρησιμοποίησε είχε σκοπό να διατηρήσει τα πράγματα «φρέσκα»: Το σαλόνι διαθέτει ροζ τοίχους και μπλε ηλεκτρίκ βελούδινο καναπέ, ενώ το μπάνιο είναι επενδεδυμένο με ασπρόμαυρα πλακάκια. Δεν ήταν όμως όλες οι αλλαγές της τεχνικά φιλικές προς τον ενοικιαστή γι' αυτό και η Lilse McKenna τόλμησε να κάνει κάποιες παρεμβάσεις -όπως αλλαγή της ταπετσαρίας στην κουζίνα, αλλαγή φωτιστικών κλπ- οι οποίες σε συνδυασμό με την μεταποίηση των επίπλων και την αλλαγή χρωμάτων στους τοίχους θα δημιουργούσαν το ιδανικό Old-School αποτέλεσμα.

«Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση ενός ενοικιαζόμενου σπιτιού, το σκέφτομαι πάντα ως προς το τι είναι διατεθειμένος κάθε ενοικιαστής να ξοδέψει για το σπίτι του σε σχέση με την ποιότητα ζωής του μέσα σε αυτό», εξηγεί η McKenna. «Θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα πανάκριβο παλτό ή -από την άλλη- να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας, το σπίτι εκείνο που θα σας βγάζει τον καλύτερό σας εαυτό. Η επιλογή είναι δική σας», συμπληρώνει.

Πάμε να δούμε όμως το υπέροχο σπίτι που με λιγοστές επεμβάσεις έγινε ένας παράδεισος με Old-School στοιχεία.