6 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσεις από το δωμάτιό σου για να είσαι υγιής

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
6 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσεις από το δωμάτιό σου για να είσαι υγιής

Ένα οργανωμένο δωμάτιο φέρνει πάντα ευτυχία και καλή ενέργεια!

Το δωμάτιό μας είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο σημείο του σπιτιού μας! Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να μην το φροντίζουμε; Είναι το μέρος όπου ξεκουραζόμαστε και απομονωνόμαστε, είναι η αγαπημένη μας φωλιά που πάντα μας βοηθά να ανακτάμε τις δυνάμεις μας και να αποφορτιζόμαστε.

Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να το έχεις τακτοποιημένο, οργανωμένο και καθαρό! Αν θέλεις λοιπόν μερικές ιδέες για να το πετύχεις, σου έχω 6 πολύτιμα μυστικά που θα κάνουν το δωμάτιό σου απόλυτα ασφαλές για εσένα και την ενέργειά σου.

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να απομακρύνεις από το δωμάτιο σου αν θέλεις να ξυπνάς πιο υγιής και χαμογελαστή:

1.Απομάκρυνε τα χαλιά

Αν ξυπνάς καθημερινά με βήχα, καταρροή και μπούκωμα, σίγουρα είσαι αλλεργική σε κάτι που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο σου και μαζεύει σκόνη! Η μεγαλύτερη εστία σκόνης και μικροβίων είναι τα χαλιά και οι φλοκάτες! Απομάκρυνέ τα από το δωμάτιό σου και θα δεις αμέσως αποτέλεσμα!

2.Τα φωτεινά χρώματα είναι μερικές φορές απαγορευτικά

Όλες αγαπάμε τα φωτεινά ,όμορφα χρώματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες του Pinterest και του Instagram! Όμως αυτά τα χρώματα στους τοίχους δεν είναι καθόλου πρακτικά στην καθημερινότητα! Τα φωτεινά χρώματα δίνουν ενέργεια στο χώρο αλλά αντενδείκνυνται για ηρεμία και χαλάρωση! Τα γήινα χρώματα και οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου είναι ιδανικές λύσεις για το υπνοδωμάτιό σου!

3.Άλλαξε τις λεπτές κουρτίνες

Οι λεπτές, αέρινες κουρτίνες με τα διάτρητα patterns μας αρέσουν πολύ αλλά άστα ν’ ανήκουν στο σαλόνι σου! Για το δωμάτιό μας προτιμάμε χοντρές, σκούρες αποχρώσεις στις κουρτίνες. Τα έντονα φώτα από το δρόμο σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς με δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία μας. Γι’ αυτό αγόρασε κουρτίνες πλήρης συσκότισης: θα νιώθεις πως βρίσκεσαι σε δωμάτιο ξενοδοχείου κάθε βράδυ!

4.Έργα τέχνης στον τοίχο; Μήπως να τα ξανασκεφτείς

Μπορείς να τα τοποθετήσεις στους τοίχους του καθιστικού σου, όμως από το δωμάτιό σου θα πρέπει να λείπουν ανεπίστρεπτή! Οι ψυχολόγοι συνιστούν να μην έχουμε στο δωμάτιό μας τίποτα που να απορροφά αρνητική ενέργεια ή ρουφά ένταση! Το μόνο που επιτρέπεται είναι signs με έξυπνα quotes που θα επιτρέπουν να διαχέεται η καλή ενέργεια στο χώρο σου! Good vibes only!

5.Smartphones στο δωμάτιο; #not

Το κινητό σου σού χαλάει την σχέση, σύμφωνα με εκατομμύρια άρθρα που διαβάζουμε διαρκώς! Το ξέρουμε, δεν πρόκειται να το πετάξεις αλλά τι θα έλεγες να κάνεις την κρεβατοκάμαρά σου μια no-phone-area και να διαβάζεις μόνο τα αγαπημένα σου βιβλία;

6.H τηλεόραση πρέπει να απομακρυνθεί

Είναι γνωστό της πάσης πως η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά και η τηλεόραση (οι οθόνες γενικότερα) είναι επιβλαβής τόσο στα μάτια όσο και στο δέρμα μας. Απόφυγε την χρήση της τηλεόρασης μέσα στο υπνοδωμάτιο καθώς δεν βοηθά το μυαλό σου να ξεκουραστεί πραγματικά! Όσο για τις ημέρες που θέλεις να χουχουλιάσεις στο κρεβάτι και να χαζέψεις μέχρι το βράδυ στην τηλεόραση…ε! Μπορείς να πάρεις το πάπλωμα και το μαξιλάρι σου και να «μετακομίσεις» για λίγο στον καναπέ!