5 tips διακόσμησης για ένα υπνοδωμάτιο που αποπνέει θετική ενέργεια

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 tips διακόσμησης για ένα υπνοδωμάτιο που αποπνέει θετική ενέργεια

5 συμβουλές που θα κάνουν και το δικό σου υπνοδωμάτιο να σφύζει από καλή ενέργεια.

Οι μικρές μας κρεβατοκάμαρες μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα must-see δωμάτια αν ακολουθήσουμε σωστά tips διακόσμησης και αποθήκευσης! Ακόμη κι ένα μικρό αδιάφορο δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί σε έναν έξυπνο και άνετο χώρο ξεκούρασης, αν ακολουθήσουμε κάποια έξυπνα βήματα μεταμόρφωσης και στιλ.

Οργάνωσε το χώρο σου προσεκτικά και με λίγη έμπνευση μπορείς να μετατρέψεις το μικρό σου δωμάτιο στο ωραιότερο στολίδι του σπιτιού σου! Πριν ξεκινήσεις όμως την ανακατάταξη του δωματίου σου, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω 5 μικρές συμβουλές μου! Είναι σίγουρο πως θα σου δώσουν την καλύτερη έμπνευση μια τέτοια κρύα μέρα!

1.Αντικατάστησε το κρεβάτι σου μ' έναν χουχούλικο καναπέ-κρεβάτι!

Αν σε «πιέζει» ο χώρος, δοκίμασε ένα flexible καναπέ που γίνεται κρεβάτι, αντί να τοποθετήσεις ένα κλασσικό κρεβάτι στο δωμάτιό σου! Αυτή η λύση σού δίνει περισσότερο ελεύθερο χώρο, προσφέρει άνεση και αφήνει την αίσθηση ενός cozy χώρου χαλάρωσης και θαλπωρής. Μη ξεχνάς πως με αυτή τη λύση έχεις περισσότερο χώρο για να τοποθετήσεις κάποιο τραπέζι με καρέκλες γύρω του ή ένα όμορφο γραφείο! Να θυμάσαι: όποια έπιπλα τοποθετήσεις στο χώρο βεβαιώσου πως θα μπορούν να μετακινηθούν εύκολα όταν θα ανοίγεις τον καναπέ.

2.Βάλε χώρους αποθήκευσης σε ψηλά μέρη!

Όπως σε κάθε μικρό χώρο, το κλειδί για ένα επιτυχημένα άνετο δωμάτιο είναι να δημιουργήσεις αποθηκευτικούς χώρους που θα «δένουν» με τη διακόσμηση! Συνήθως σ' ένα μικρό δωμάτιο στο οποίο κυριαρχούν ένα-δυο μεγάλα εντυπωσιακά έπιπλα που κλέβουν την παράσταση, μπορείς να δημιουργήσεις τα ωραιότερα σκηνικά. Σ' αυτή την περίπτωση, για να δημιουργήσεις χώρους αποθήκευσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ράφια επάνω από το κρεβάτι σου προκειμένου να δώσεις ύψος στο δωμάτιο και παράλληλα να δώσεις την αίσθηση της μπορντούρας στο ψηλότερο σημείο του τοίχου! Τέλειο;

3. Επανάλαβε ένα συγκεκριμένο μοτίβο!

Διακόσμησε το δωμάτιο σου διαλέγοντας ένα μόνο μοτίφ -όπως την καρδιά για παράδειγμα-! Χρησιμοποίησέ το σε ένα ή δύο στοιχεία της διακόσμησης (π.χ σε έπιπλα, στ΄ αξεσουάρ ή στους πίνακες) αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να γεμίσεις όλο το δωμάτιο με μεγάλα μεγέθη. Συνδύασε τα χρώματα με τα αξεσουάρ και το δωμάτιό σου θα είναι υπέροχο!

4.Αναζήτησε έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους και ζεστά χρώματα!

Τα περισσότερα σπίτια υποφέρουν από υπερβολική διακόσμηση, πολλά έπιπλα σε λίγα τετραγωνικά προκειμένου να αποθηκεύσουν και να χωρέσουν περισσότερα πράγματα! Μπορείς να μεταφέρεις τις ντουλάπες στο χολ (έξω από το δωμάτιο) ή να αγοράσεις ένα κρεβάτι με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο!

5. Βάψε λευκό το μικρό δωμάτιο και …κάντο μεγάλο!

Διακόσμησε και χρωμάτισε το δωμάτιό σου με λευκές πινελιές προκειμένου να φωτίσει ο χώρος και να ελευθερώσει κάθε γωνιά του! Έπειτα «ταξίδεψε» σε εξοχικά μονοπάτια και φέρε στο εσωτερικό του δωματίου σου την αγνότητα της φύσης με λουλούδια! Υφάσματα και χρωματισμοί σε πλήρη αρμονία θα κάνουν το μικρό δωμάτιό σου εικόνα περιοδικού! Άσε τα υφάσματα να σε ταξιδέψουν εκεί στα παιδικά σου χρόνια, σε εικόνες και μυρωδιές της γιαγιάς… και μετάφερε τα στην πόλη του σήμερα! Αυτό το contrast θα γίνει και το αγαπημένο σου!

Πάρε ιδέες στη gallery που ακολουθεί...