10 shabby chic κρεβατοκάμαρες που μας μεταφέρουν... στα παραμύθια

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
10 shabby chic κρεβατοκάμαρες που μας μεταφέρουν... στα παραμύθια

Για να κοιμάσαι σαν σε παραμύθι...

Τις περισσότερες φορές, όταν μιλάμε για «shabby chic» αναφερόμαστε σε αντικείμενα που διαθέτουν ξεπερασμένη ή αντικέ αισθητική. Τα έπιπλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισάγουμε αυτήν τη λεπτομέρεια σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού μας πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το υπνοδωμάτιό μας.

Τώρα όσο για το πώς μπορούμε να επιτύχουμε αυτήν την εμφάνιση, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξεις. Ακόμα κι αν χαζεύουμε σε κομψά υπνοδωμάτια που βλέπουμε στις φωτογραφίες περιοδικών ή στο Pinterest και που μπορεί να κλέβουν τις εντυπώσεις,η αλήθεια είναι πως δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα κάθε φορά!

Ακόμη κι αν είσαι λάτρης της τακτοποίησης, ένα στιλιστικά άρτιο αποτέλεσμα στο δωμάτιό σου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει την καθημερινή εικόνα του. Η αγκαλιά ενός κρεβατιού που αποπνέει ζεστασιά και συναισθήματα, φως και χαλάρωση είναι αυτό που προσεγγίζει την κομψή καθημερινότητα. Το ξύλο και το λευκό σε απόλυτο συνδυασμό (με ή χωρίς έντονα στοιχεία και χρώματα) χαρακτηρίζει την τάση του shabby chic.

Κάθε υπνοδωμάτιο, έχει και μια ιστορία για να διηγηθεί...Μόνο με την ενέργεια και την εικόνα του! Εκλεπτυσμένος rustic μινιμαλισμός ή παραδοσιακά και ρομαντικά στοιχεία;

Δες παρακάτω 10 ξεχωριστά δωμάτια που αποτελούν έμπνευση για όλες μας και που μπορούν να σε βοηθήσουν να συλλέξεις ιδέες για να δημιουργήσεις τον χώρο των ονείρων σου.