Fringed mirrors: Το νέο trend στους καθρέφτες που ήρθε για να χαρίσει μοναδικότητα και στυλ

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Fringed mirrors: Το νέο trend στους καθρέφτες που ήρθε για να χαρίσει μοναδικότητα και στυλ

Γιατί το unique στοιχείο δεν είχε ποτέ μεγαλύτερη αξία στη ζωή μας!

Η εποχή μας αλλάζει και μαζί της φέρνει κάθε τι που αξίζει να εναρμονίζεται σ΄έναν κόσμο, έτσι όπως επαναπροσδιορίζεται. Η πανδημία -το έχω πεί πολλές φορές αλλά θα το ξανατονίσω- έχει δημιουργήσει νέους κανόνες στην καθημερινότητά μας, που καλούμαστε -θέλοντας και μη- να τους ακολουθήσουμε.

Δεν είναι όλα όμως άσπρο ή μαύρο, όχι! Δε θέλουμε να τα βλέπουμε όλα κάτω από το πρίσμα ενός τρομαγμένου όντος που ζει και αναπνέει βλεποντας γύρω του μόνο φαντάσματα. Θέλουμε να εναρμονιζόμαστε -σαν χαμαιλέοντες- στο περιβάλλον μας και να αδράττουμε την ευκαιρία για άλλη μια συναρπαστική περιπέτεια.

Ναι, γιατί κάθε περιπέτεια σε φέρνει πιο κοντά στα συναισθήματα, τις αξίες και τις αντοχές σου. Γιατί ξυπνά το αληθινό, το πρωτότυπο, το ουσιαστικό και σε κάνει να εκτιμάς όλα όσα έχουν σημασία. Έτσι συμβαίνει και στη διακόσμηση. Και το trend για το οποίο θα σου μιλήσω σήμερα διέπεται από αυτή την ουσιαστική σημασία: της μοναδικότητας, της ουσίας.

Το νέο trend στη διακόσμηση του σπιτιού μας ακούει στο όνομα «Fringed mirrors». Μιλάμε για καθρέφτες γύρω από τους οποίους κρέμονται κρόσσια, φτερά, κλωστές, κορδέλες και σπάγκοι. Πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση που ξυπνά το δημιουργικό μας ταλέντο καθώς αυτή η τεχνική αποτελεί μια κατεξοχήν diy τεχνική, που μπορείς και μόνη σου να φτιάξεις στον ήδη αγαπημένο σου καθρέφτη.

Μοιάζει με bohemian τέχνη, μας ταξιδεύει σε αρχαίους πολιτισμούς, σε παραμύθια αλλά και σε country side αισθητική. Είναι όλα αυτά μαζί και πολλά περισσότερα.

fringemirrors5

Οι αναζητήσεις για fringed mirrors στη Google έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 202% τον τελευταίο χρόνο ενώ οι αναζητήσεις μέσω internet για καθρέφτες με κρόσσια αυξήθηκαν κατά 88%. Όπου κι αν κοιτάξεις είναι παντού!

«Αγκαλιάζοντας» διαφορετικά υλικά, αυτό το microtrend στους καθρέφτες αναβιώνει από την διακόσμηση εσωτερικών χώρων της δεκαετίας του 70. Η χρήση αυτού του «φυσικού περιθωρίου» φέρει μια μοναδική απαλότητα σε ένα δωμάτιο, ενώ ένας μεγάλος καθρέφτης στο σαλόνι σου θα βοηθήσει ώστε ο χώρος σου να φαίνεται πιο μεγάλος.

Αν αγαπάς αυτό το trend, κλέψε ιδέες από την gallery που ακολουθεί. Αν από την άλλη είσαι diy lover, δες στο video πώς μπορείς να εναρμονίσεις έναν αγαπημένο σου -απλό- καθρέφτη στο νέο διακοσμητικό trend της εποχής.