Καθρέφτες: 10+1 ιδέες για να κάνεις τον κήπο σου να φαίνεται διπλάσιος απ' ό,τι είναι

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Καθρέφτες: 10+1 ιδέες για να κάνεις τον κήπο σου να φαίνεται διπλάσιος απ' ό,τι είναι

Δεν έχεις ιδέα πόσο μεγαλύτερος θα φαίνεται!

Τώρα που και επίσημα υποδεχτήκαμε την Άνοιξη, ετοιμαζόμαστε να μεταμορφώσουμε το μπαλκόνι και τον κήπο μας. Κάθε τέτοια εποχή (μετά από έναν δύσκολο ομολογουμένως χειμώνα) προσπαθούμε να κάνουμε μια αναδιαμόρφωση στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας προκειμένου να ανανεωθούν και να υποδεχτούν εμάς και την οικογένειά μας όσο το δυνατόν πιο φιλόξενα για τους υπόλοιπους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Κάνουμε αλλαγές στα έπιπλα, περιποιούμαστε τα φυτά, κάνουμε εργασίες ανακαίνισης και μεταμόρφωσης ώστε κάθε τι παλιό και φθαρμένο να αλλαχθεί ή να μεταποιηθεί. Και επειδή όταν τελειώσει η διαδικασία της καθαριότητας καταπιανόμαστε με τη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου, σήμερα σου έχω ένα υπέροχο tip που θα σ' ενθουσιάσει.

Οι καθρέφτες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μας στη διακόσμηση. Όπου κι αν τους δούμε, τους λατρεύουμε! Στο σαλόνι μας, στην κρεβατοκάμαρά μας, στο χολ, στο μπάνιο... Έτσι λοιπόν ένας ωραίος καθρέφτης μπορεί να βρει τη θέση του παντού! Ακόμα και στον κήπο σου!

Πριν αναρωτηθείς τι εννοώ να σου θυμίσω πως οι καθρέφτες μάς παρέχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουμε έναν χώρο και να τον κάνουμε μεγαλύτερο απ' ότι είναι. Αν θέλεις να δημιουργήσεις έναν κήπο με πυκνή βλάστηση αλλά τα φυτά σου δεν έχουν ακόμη το ύψος που επιθυμείς, μπορείς να τον μεταμορφώσεις με την προσθήκη ενός υπέροχου καθρέφτη. Η επιλογή είναι δική σου για το σχήμα και το μέγεθος.

Για να επιλέξεις τον κατάλληλο, απλώς ρίξε μια ματιά στις ιδέες παρακάτω. Αυτό που θα σε βοηθήσει για να διαλέξεις τον ιδανικό, είναι το στυλ του κήπου αλλά και το γούστο σου. Οι πιο απλοί καθρέφτες δημιουργούν πιο αφαιρετικά σκηνικά ενώ αντίθετα οι μπαρόκ συνθέσεις (με τις χρυσές λεπτομέρειες και τα πιο βαριά στοιχεία) αποπνέουν φινέτσα και μεγαλοπρέπεια...

Πάρε ιδέες στη gallery παρακάτω...