Δες πώς μ' αυτές τις τεχνοτροπίες θ' αλλάξεις στυλ και διάθεση στους μονότονους τοίχους σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Δες πώς μ' αυτές τις τεχνοτροπίες θ' αλλάξεις στυλ και διάθεση στους μονότονους τοίχους σου

Άλλαξε τους τοίχους του σπιτιού σου με λίγη μπογιά και πολύ φαντασία.

Καθώς αλλάξουμε σεζόν, αλλάζουμε και διάθεση. Όπως συνηθίζεται, κάθε άνοιξη αποτελεί την κατάλληλη εποχή για να κάνουμε αλλαγές και ανακαινίσεις στο σπίτι μας, είτε πρόκειται για τον εξωτερικό είτε για τον εσωτερικό χώρο του.

Μετά από έναν κουραστικό χειμώνα, ειδικά φέτος που το συνεχόμενο lockdown ήταν αφάνταστα καταστροφικό για την ψυχολογία μας, έχουμε ανάγκη να αλλάζουμε πράγματα, αρχής γενομένης από τον χώρο που μας φιλοξενεί πια 24ωρες το 24ωρο. Κι εκεί που κάποτε επιζητούσαμε να μείνουμε στο σπίτι, τώρα πια θέλουμε όσο τίποτ' άλλο να φύγουμε από αυτό.

Τα χρώματα έχουν την δυνατότητα να μας συγκινούν αλλά και να μας εκφράζουν. Δεν είναι τυχαίο που μπορούν να μας προκαλέσουν ανάμικτα συναισθήματα: φόβο, χαρά, λύπη, ηρεμία, ένταση, ευτυχία. Από την αρχαιότητα εξάλλου ο άνθρωπος θεώρησε το χρώμα ως μέσο θεραπείας, μιας και αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιεί και η φύση για να διατηρήσει τον οργανισμό μας σε ισορροπία.

Κι επειδή η αλλαγή της διάθεσής μας συνδέεται άρρηκτα με τα χρώματα, τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε την ανανέωση από τους τοίχους του σπιτιού μας. Χρώματα και τεχνοτροπίες μπορούν να αποτελέσουν το μαγικό κλειδί για μια αλλαγή εδώ και τώρα, χωρίς να χρειάζεται να τροποποιήσεις ακόμα πολλά άλλα πράγματα στο σπίτι σου.


https://www.instagram.com/p/CM9Pi_6HjkA

Αφού επιλέξεις λοιπόν το χρώμα που σ' εκφράζει, όπως είδες στο video παραπάνω, προσπάθησε να παρέμβεις και να ολοκληρώσει το αποτέλεσμα με μια τεχνοτροπία που θα κάνει τον τοίχο σου να μοιάζει με ταπετσαρία.

Στο παρακάτω video σου έχω 18 καταπληκτικές ιδέες που μπορούν να σε εμπνεύσουν για να αλλάξεις τελείως τον τρόπο που βλέπεις τους τοίχους του σπιτιού σου.