4 tips για να αναγεννήσεις τα φυτά σου μετά από έναν δύσκολο χειμώνα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
4 tips για να αναγεννήσεις τα φυτά σου μετά από έναν δύσκολο χειμώνα

Τα σημάδια που δεν πρέπει να παραβλέπεις, ώστε να μπορέσεις να δώσεις ξανά ζωή στα φυτά σου.

Ένας δύσκολος και απαιτητικός χειμώνας έφυγε, μια ελπιδοφόρα -γεμάτη αναγέννηση- άνοιξη έρχεται. Και επειδή ο Απρίλιος είναι ο μήνας που η πλάση μοιάζει να παίρνει ζωή από τις στάχτες της, το πρώτο πράγματα που μας δείχνει αυτή την χαρά για ελπίδα και ζωή είναι τα φυτά μας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με το που ανοίγει ο καιρός, θέλουμε όσο τίποτα άλλο να διαμορφώσουμε τον κήπο, το μπαλκόνι και γενικότερα τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Η επαφή μας με τα φυτά και τη φύση είναι που μας γεμίζει ενέργεια, πάντα θετική, και μας γειώνει με τον ανώτερο εαυτό μας... Πόσο θεραπευτικές μπορεί να είναι οι στιγμές μας στον κήπο! Γι' αυτό και οι ειδικοί αποκαλούν την κηπουρική ως μια από τις πιο αποτελεσματικές ψυχοθεραπείες.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει ένας μικρός γεωπόνος για τα φυτά του αρκεί να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και να τα περιποιείται! Η αλήθεια είναι ότι τα φυτά επικοινωνούν πραγματικά μαζί μας μ΄έναν μαγικό τρόπο, συνεπώς η φροντίδα τους δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε προσοχή στο φύλλωμα και το χώμα των φυτών μας ώστε να βεβαιωθούμε ότι τα φυτά μας ακμάζουν ή χρειάζεται να τα αναζωογονήσουμε με κάποιον τρόπο.

Πώς θα καταλάβουμε όμως τι χρειάζονται πραγματικά κάθε εποχή και πώς μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την υγεία τους; Αναζητήσαμε τη γνώμη των ειδικών ώστε να αναγνωρίζουμε τα προειδοποιητικά σημάδια και να μπορέσουμε ακόμη και αυτή τη νέα σεζόν να τα αναγεννήσουμε.

Δες τα σημάδια στη gallery που ακολουθεί: