20+1 ιδέες για να δεις με «άλλο μάτι» την κηπουρική αλλά και τα φυτά στο μπαλκόνι σου (video)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
20+1 ιδέες για να δεις με «άλλο μάτι» την κηπουρική αλλά και τα φυτά στο μπαλκόνι σου (video)

21 ιδέες που είμαι σίγουρη πως δε γνωρίζεις.

Η άνοιξη είναι εδώ και ναι, θέλουμε όσο τίποτα άλλο να καθίσουμε στο μπαλκόνι μας, να ευχαριστηθούμε τα φυτά μας, να απολαύσουμε τους φίλους μας και φυσικά να νιώσουμε ένα με τη φύση που τόσο πολύ μας έχει λείψει.

Αυτή η περίοδος (ευτυχώς η αγορά έχει ανοίξει πια παρόλο που το lockdown συνεχίζει να υφίσταται) είναι ιδανική για να προμηθευτούμε τα κατάλληλα αξεσουάρ και φυτά για το μπαλκόνι ή τον κήπο μας και φυσικά να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες εργασίες για την διαμόρφωση του εξωτερικού μας χώρου.

Και μαζί με την τακτοποίηση του χώρου, σημαντικό βήμα είναι η καλλιέργεια των φυτών, των λουλουδιών και των μπαχαρικών μας. Είτε διαθέτεις γλάστρες, παρτέρια αλλά και έναν ολόκληρο κήπο, αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να δώσεις ζωή σε κάτι καινούριο και να φροντίσεις όσα φυτά ήδη χρειάζονται τη βοήθειά σου για να ανθίσουν ξανά.

Και μπορεί να μην είμαστε κηπουροί ή γεωπόνοι, όμως όσες αγαπάμε τη φύση και την αναγέννησή της έχουμε την ανάγκη ν΄ασχοληθούμε με τα φυτά που μας χαρίζουν την ομορφιά τους. Αν λοιπόν είσαι κι εσύ στο mood που είμαι κι εγώ αυτή την εποχή, μη διστάσεις να πάρεις το φτυάρι και την τσουγκράνα σου και να διαμορφώσεις τα παρτέρια σου.

Δε χρειάζεται να νιώθεις expert... Ακόμα κι μια άπειρη diyer μπορεί να τα καταφέρει.

Στο video που ακολουθεί σου έχω 21 πανέξυπνες ιδέες που μπορείς να υιοθετήσεις ώστε να κάνεις τα φυτά και δέντρα σου να αναγεννηθούν και στη συνέχεια να σου χαρίσουν τα άνθη και τους καρπούς τους. 21 κόλπα λοιπόν που μας κλείνουν το μάτι και μας προτρέπου να τα ακολουθήσουμε.

Τι λες; Ποια θα δημιουργήσει το πιο όμορφο παρτέρι;