Οι συμβουλές της Marie Kondo για να μεταμορφώσεις το γραφείο σου σ΄ένα girly iconic χώρο (video)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Οι συμβουλές της Marie Kondo για να μεταμορφώσεις το γραφείο σου σ΄ένα girly iconic χώρο (video)

Γιατί το γραφείο μας αποτελεί πια το δεύτερό μας σπίτι!

Όλες μας θέλουμε να μεταμορφώσουμε το γραφείο μας σε εκείνα τα υπέροχα γραφεία που βλέπουμε στο Pinterest και στο Instagram. Κάθε χώρος έχει τα μυστικά του και η expert της τακτοποίησης Marie Kondo ξέρει καλά πώς μπορούμε να πετάξουμε όλα όσα δε χρειαζόμαστε και να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης και εσωτερικής ισορροπίας στο γραφείο μας.

Η γιαπωνέζα συγγραφέας έχει γράψει ένα βιβλίο που είναι αφιερωμένο στην τακτοποίηση του γραφείου μας. Η Kondo αποφάσισε να αφιερώσει αυτή την έκδοση στην τακτοποίηση των γραφείων μας αφού -όπως ισχυρίστηκε- είχε λάβει πολλά αιτήματα από τους αναγνώστες της για να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Για όλες εμάς που τον τελευταίο χρόνο εργαζόμαστε από το σπίτι αλλά και εκείνες που συνεχίζουν να πηγαίνουν ακόμα στο γραφείο κάθε πρωί, είναι επιτακτική ανάγκη να δουλεύουμε σ' ένα πλαίσιο που μας εμπνέει. Το φαινόμενο του χάους είναι κάτι που όλες μας έχουμε αντιμετωπίσει και που -ας μην κρυβόμαστε- ακόμη το αντιμετωπίζουμε όταν οι ρυθμοί της δουλειάς τρέχουν με χίλια. Χαρτιά, σημειώσεις, στυλό και πόσα άλλα πράγματα που πάντα ήθελες να τακτοποιήσεις αλλά δεν ήξερες πώς, ξαφνικά βρίσκουν τον τρόπο να αποθηκευτούν μέσα σ΄ένα λεπτό και μάλιστα με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Η Marie Kondo έρχεται να βάλει τάξη σε αυτόν τον πανικό και να σε κάνει να οργανώσεις όχι μόνο το γραφείο αλλά και την ψυχολογία σου με 5 tips που -σύμφωνα με εκείνη- θα το μεταμορφώσουν σ' ενα από τα girly iconic γραφεία που χαζεύεις στα social media.

grafeio3

1.Οργάνωσε την επιφάνεια εργασίας σου.

2.Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να πετάξεις περιττά χαρτιά και σημειώσεις.

3.Ένα απλό γραφείο χωρίς περιττά αξεσουάρ είναι ένα οργανωμένο γραφείο.

4.Καθάρισε τον υπολογιστή σου όπως καθαρίζεις και το γραφείο σου. Πέτα οτιδήποτε περιττό έχεις στο desktop σου ή τα emails σου.

5.Αρωμάτισε και «καθάρισε» την ατμόσφαιρα του χώρου σου.

Πάμε να δούμε τα υπόλοιπα tips...