Μπλε, πράσινο, ροζ: Τα 3 χρώματα που εξασφαλίζουν έναν ήρεμο χώρο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μπλε, πράσινο, ροζ: Τα 3 χρώματα που εξασφαλίζουν έναν ήρεμο χώρο

Οποιαδήποτε απόχρωση του μπλε είναι σίγουρα το καλύτερο στοίχημα που θα μπορούσες να βάλεις αν θα ήθελες το δωμάτιό σου να διέπεται από μια αίσθηση γαλήνης. 

Πόσο πολύ αναζητάμε την ηρεμία στη ζωή μας! Δεν είναι ψέμα ότι άντρες και γυναίκες, μικροί αλλά και μεγάλοι, διαρκώς ψάχνουμε τρόπους για να απομονωθούμε και να χαλαρώσουμε.

Αντί να διαλογίζεσαι όλη την ημέρα για να αποκτήσεις μια πιο ήρεμη ψυχική υγεία, τι θα έλεγες να κάνει κάτι που θα έχει τη δυνατότητα να «σβήνει» την ένταση σε δευτερόλεπτα; Αλήθεια, γνωρίζεις ότι τα χρώματα στο δωμάτιό σου με συγκεκριμένες αποχρώσεις μπορούν να κατευνάσουν το άγχος σου; Κι όμως, όπως λένε οι ειδικοί ορισμένα χρώματα μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε χώρο σε ένα ήσυχο καταφύγιο.

Το χρώμα μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση του περιβάλλοντός μας και να επηρεάσει τη διάθεσή μας. Έτσι, όταν επιλέγουμε χρώματα για το δωμάτιό μας, πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θέλουμε αυτός ο χώρος να μας κάνει να νιώθουμε. Άφησε λοιπόν τα συναισθήματά σου να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις που θα πάρεις και όχι μόνο η αισθητική σου.

Οποιαδήποτε απόχρωση του μπλε είναι σίγουρα το καλύτερο στοίχημα που θα μπορούσες να βάλεις αν θα ήθελες το δωμάτιό σου να διέπεται από μια αίσθηση γαλήνης. Το μπλε είναι ιδιαίτερα ήρεμο και δροσερό, σύμφωνα με το TrueValue Paint. Στην πραγματικότητα, κάθε σκιά μπλε ή ουδέτερης παραλλαγής, έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει άμεσα το χώρο μας. Τα γαλαζοπράσινα και τα μαλακά γκρι μπορούν να σε κάνουν να αισθάνεσαι ιδιαίτερα ήρεμα και άνετα μέσα σε έναν χώρο. Εάν οι αποχρώσεις του μπλε δεν είναι ακριβώς αυτό που σου αρέσει, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Υπάρχουν πολλά άλλα χρώματα που έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν την ίδια αίσθηση ηρεμίας. Πάμε να τα δούμε!

ble domatio1

Επίλεξε πιο ήπιες αποχρώσεις των αγαπημένων σου χρωμάτων για να δημιουργήσεις έναν ήσυχο χώρο

Ενώ το μοβ και το ροζ τείνουν να φέρνουν μια πιο ενεργητική και δημιουργική αίσθηση σε ένα χώρο, οι πιο παλ αποχρώσεις αυτών των δημοφιλών χρωμάτων έχουν τη δυνατότητα να είναι πιο ήρεμες. Για παράδειγμα λόγω της μπλε βάσης της, η λεβάντα ηρεμεί αμέσως τη διάθεσή μας. Το λιλά διαθέτει επίσης την ίδια ισορροπία χρωμάτων και φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα στη διάθεσή μας. Όταν επιλέγεις ανοιχτές μοβ αποχρώσεις, είναι σημαντικό να αναζητήσεις πιο «σιωπηλά» χρώματα και να αποφύγεις τις αποχρώσεις του μοβ που έχουν έντονα μέσα μαύρες αποχρώσεις.

roz domatio3

Επιπλέον, σε σύγκριση με το παθιασμένο κόκκινο, το ροζ είναι πολύ πιο ήσυχο και αθώο. Πρόκειται για το τέλειο χρώμα για την κρεβατοκάμαρά σου λόγω της τάσης του να εμπνέει λίγο ρομαντισμό. Αλλά μην το παρακάνεις! Παρόμοια στοιχεία με το μπλε χρώμα έχει και το πράσινο, που είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετικό για τη δημιουργία ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος. Στην πραγματικότητα, το πράσινο (όπως έχω πει πολλές φορές) δεν αποτελεί τυχαία το χρώμα της θεραπείας και της Ιατρικής, είναι καταπραϋντικό για τα μάτια και αποτελεί συχνά την πιο προτιμώμενη επιλογή για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας. Οι περισσότεροι interior designers χρησιμοποιούν το πράσινο χρώμα ως μείγμα πολλαπλών αποχρώσεων ή σε συνδυασμό με άλλα ήρεμα και χαλαρωτικά χρώματα, για να δημιουργήσουν ένα ;άρτιο αποτέλεσμα για την ψυχοσύνθεση του πελάτη τους.

prasino domatio2

Πάμε να πάρουμε ιδέες από δωμάτια που διέπονται από αυτά τα χαλαρωτικά χρώματα...