Αυτό το αρχοντικό θα σου δώσει ιδέες για το πώς να εντάξεις το μπλε μέσα στο σπίτι σου (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αυτό το αρχοντικό θα σου δώσει ιδέες για το πώς να εντάξεις το μπλε μέσα στο σπίτι σου (photos)

Πόσες ιδέες μπορείς να κλέψεις από αυτό το όμορφο παλιό αρχοντικό!

Το μπλε είναι από τα χρώματα που σπάνε τη μονοτονία. Το αγαπάμε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Στο ντύσιμο, στο μακιγιάζ, στη διακόσμηση... Το μπλε είναι μόδα, είναι στυλ, μας φτιάχνει τη διάθεση αλλά παράλληλα κατευνάζει και τις ενέργειες.

Τι καλύτερο από το να λούζεις τον χώρο που σε περιβάλλει με όμορφες παλέτες και το μπλε αποτελεί αγαπημένο χρώμα για να το ξεδιπλώσεις. Πώς θα δώσουμε ζωή σ' ένα σπίτι που διέπεται από μονοτονία; Πάμε να εμπνευστούμε από αυτό το αρχοντικό που βρίσκεται στην Αγγλία.

Έχει τέλειες γεωργιανές αναλογίες, παλιά παραθυρόφυλλα και πόρτες, δύο αυθεντικά τζάκια, μια μικρή σοφίτα με δοκάρια και μια εσωτερική σκάλα που προσδίδει χαρακτήρα. Όπως αποκάλυψαν οι ιδιοκτήτες του, το μειονέκτημα του σπιτιού είναι ότι είχε παραμεληθεί πολύ και ήταν πολύ μικρό παρόλο που η εξωτερική του εμφάνιση φαινόταν παραπλανητικά μεγάλη.

Η ανακαίνιση ήταν ταχύτατη.

Από την παλιά κουζίνα μέχρι τα δωμάτια και το καθιστικό, όλα άλλαξαν και προστέθηκε ένας αέρας ανανέωσης, ο οποίος όμως συνδυαζόταν άρρηκτα με την rustic αισθητική του χώρου.

Το μπλε χρώμα (όπως θα δεις στην gallery παρακάτω) έχει ενσωματωθεί πλήρως με τον χώρο, δημιουργώντας άρτιες πινελιές σε κάθε σημείο του σπιτιού, εσωτερικά και εξωτερικά. Αν σκέφτεσαι λοιπόν να δώσεις μια νότα φρεσκάδας στο σπίτι σου, αυτό το αρχοντικό θα σου χαρίσει τις πιο rustic chic ιδέες.