To ξενοδοχείο στο Μεξικό με τις επιβλητικές καμάρες μαγεύει με την αρχιτεκτονική του (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
To ξενοδοχείο στο Μεξικό με τις επιβλητικές καμάρες μαγεύει με την αρχιτεκτονική του (photos)

To ξενοδοχείο με τις πανέμορφες καμάρες αποτελεί σημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς για την τοπική κοινωνία.

Βρίσκεται στην Οαχάκα του Μεξικού και είναι το Casona Sforza, ένα boutique ξενοδοχείο που χαρακτηρίζεται από όμορφες θολωτές καμάρες από τούβλα σε διάφορα ύψη.

Βρίσκεται στο λιμάνι του Puerto Escondido και δημιουργεί έναν νέο προορισμό για τουρίστες, επισημαίνοντας τα τοπικά υλικά και τις χειροτεχνίες. Το Casona Sforza σχεδιάστηκε από τον Μεξικανό αρχιτέκτονα Alberto Kalach της TAX Architects και ανατέθηκε από τον Ezequiel Ayarza Sforza, από τον οποίο τον οποίο πήρε το όνομά του το ξενοδοχείο. Το μαγικό αυτό μέρος μαγεύει με τη θέα και τη διακόσμησή του.

Το Casona Sforza περιλαμβάνει 11 σουίτες, ένα μπαρ και ένα εστιατόριο, όλα σχεδιασμένα ως ένα γαλήνιο καταφύγιο στη φύση, που εστιάζει στην ανάμειξη της αρχιτεκτονικής με τη γύρω παράκτια περιοχή. «Βάζει στο επίκεντρο την αξία της επίγνωσης του στοχασμού και της κατανόησης της ομορφιάς ενός περιβάλλοντος σε ισορροπία», εξηγούν οι σχεδιαστές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε σουίτα έχει θέα στη γύρω περιοχή - συμπεριλαμβανομένης της αισθητικής κυκλικής πισίνας που φωτογραφίζει καταπληκτικά από πάνω. Οι θυρίδες από τούβλα βοηθούν επίσης στην ανάκλαση του ηλιακού φωτός για την ψύξη των εσωτερικών χώρων και την προστασία του ξενοδοχείου από πιθανό σεισμό.

mexiko hotel9

Εκτός από τη δημιουργία μιας όμορφης αισθητικής για ένα ξενοδοχείο, το έργο εξυμνεί την τοπική τέχνη και τον πολιτισμό. Τοπικοί τεχνίτες δημιούργησαν χαλιά, αιώρες, καρέκλες και άλλα υφάσματα που μπορεί να βρει κανείς σε όλο το ξενοδοχείο.

Για τους επισκέπτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το Puerto Escondido και να αισθάνονται συνδεδεμένοι με την περιοχή, το Pueblo del Sol είναι μια τοπική κοινότητα που εστιάζει στον αυτόχθονο πολιτισμό. Χορηγείται από την Casona Sforza και περιγράφεται ως μέρος για τους επισκέπτες ώστε να μάθουν για τα προϊόντα που βρίσκονται στο ξενοδοχείο, τη φύση και πολλά άλλα.

Οι φωτιγραφίες του Alex Krotkov Photography απεινονίζουν με τον όμορφο τρόπο το μαγικό αυτό μέρος...