String art: Η μανία των απανταχού DIYers ξεπερνά κάθε φαντασία και ομορφαίνει τον χώρο σου (video)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
String art: Η μανία των απανταχού DIYers ξεπερνά κάθε φαντασία και ομορφαίνει τον χώρο σου (video)

Δημιούργησε μαγικά σχέδια με λίγο σπάγκο.

Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να σχεδιάσεις από το να πάρεις ένα στυλό ή ένα μολύβι. Ένα κομμάτι ξύλου μπορεί να μεταμορφωθεί στον πιο υπέροχο καμβά αν αφήσεις τη φαντασία και την καλλιτεχνική σου φλέβα να σε καθοδηγήσει.

Μπορεί άραγε ένα κομμάτι σπάγκος ή κορδέλας να μιμείται τη γραμμή του μολυβιού σου, μετατρέποντας ό,τι έχεις φανταστεί σε πραγματικό έργο τέχνης που μοιάζει με ένα σκίτσο που ζωγραφίστηκε με πένα; Κι όμως, μπορεί.

Η τέχνη του string art αποτελεί τη Νο1 μανία των απανταχού diy lovers και οφείλω να ομολογήσω πως δε συμβαίνει άδικα. Η εικαστική αυτή τέχνη έχει ιδιότητες που την κάνουν να δημιουργεί τρισδιάστατα σχέδια που σου δίνουν την αίσθηση πως θέλεις να τα αγγίξεις για να δεις αν είναι αληθινά ή σου παίζει παιχνίδια ψευδαίσθησης το μυαλό σου.

Τι είναι ακριβώς η τέχνη του string;

Είναι μια τέχνη που συνήθως χρησιμοποιεί νήματα, ξύλο και καρφιά για να δημιουργήσει ένα σχέδιο. Η επιλογή του σχεδίου είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Για να ξεκινήσεις, μπορείς απλά να σχεδιάσεις με μολύβι επάνω στο ξύλο το μοτίβο που σου αρέσει, και έπειτα με τη βοήθεια ενός σφυριού οριοθετείς το σχέδιο στα πιο βασικά του σημεία. Τα καρφάκια που θα τοποθετήσεις πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 1-2 εκατοστά. Στη συνέχεια τα νήματα πλέκονται μέσα στα καρφάκια, δημιουργώντας διαδοχικά το σχέδιο. Περιτυλίγοντας συνεχώς την κλωστή γύρω από τα καρφιά σε διαφορετικές κατευθύνσεις, διαμορφώνεις και δημιουργείς το οπτικό βάθος το οποίο είναι αυτό που ζωντανεύει την εικόνα.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις μ' ένα εύκολο σχέδιο, πάτα play στο video που ακολουθεί... Ένα φτερό είναι πάντα της μόδας και ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο.