Summer white: Δες πώς το λευκό μπορεί να μεταμορφώσει το παραθαλάσσιο σπίτι σου (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Summer white: Δες πώς το λευκό μπορεί να μεταμορφώσει το παραθαλάσσιο σπίτι σου (photos)

Μπλε και λευκό στην απόλυτη αρμονία...

Smorgasbord: Αυτός είναι ο (μάλλον ανορθόδοξος) όρος που χρησιμοποιεί ο σχεδιαστής από το Σικάγο, Andrea Goldman, για να περιγράψει την αρχική κατάσταση ενός παρατημένου σπιτιού στη λίμνη στο Ουισκόνσιν που αγόρασαν πρόσφατα οι νέοι πελάτες του.

Η διακόσμηση ενός παραθαλάσσιου σπιτιού νομίζουν πολλοί πως είναι εύκολη υπόθεση. Ή μήπως όχι;

spiti thalassa3

Αρχικά το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1920, και όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε κάποια ενιαία ταυτότητα τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στη διακόσμησή του. «Πριν ανακαινιστεί το σπίτι, μπορούσε κανείς να δει κυριολεκτικά τις μεταβάσεις από δεκαετία σε δεκαετία...», λέει ο Goldman. «Τα τελειώματα, τα υλικά, όλα προέρχονταν από διαφορετικές δεκαετίες χωρίς καμία συνοχή στην αισθητική. Κάθε δωμάτιο ήταν θεματικό: Το δυτικό δωμάτιο ήταν επενδεδυμένο με πλακάκια, ένα μπαρ ήταν εμπνευσμένο από την Ασία με μύλους σε σχήμα παγόδας και το σαλόνι ήταν διακοσμημένο με φούντες και bohemian στυλ. Οι πελάτες με ρώτησαν πραγματικά, "Είσαι βέβαιος ότι θέλεις να το κάνεις αυτό;"», λέει γελώντας ο σχεδιαστής. «Στην αρχή, πραγματικά δεν ήξερα αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, όμως το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιμονή μου».

Η οικογένεια ήταν αποφασισμένη να κάνει αλλαγές και να εμπιστευθεί τον σχεδιαστή ο οποίος πρότεινε να κινηθούν όλα με βάση το λευκό χρώμα. Τα υπάρχοντα ξύλινα λειάνθηκαν και βάφτηκαν για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη αισθητική του χώρου. «Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε όσο μπορούσαμε τα βασικά υλικά του σπιτιού, καθώς είναι ένα τόσο μεγάλο και ωραίο οίκημα», εξηγεί ο Goldman. «Ό, τι θα μπορούσαμε να αφήσουμε ανέπαφο, το κάναμε και απλώς φρεσκάραμε με χρώμα όσα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Με την αντίστοιχη διακόσμηση -που αγκάλιασε το μπλε χρώμα-, το σπίτι μετατράπηκε σε κάτι ονειρικό...».

Δες το εκπληκτικό σπίτι και κλέψε ιδέες για το δικό σου εξοχικό στη θάλασσα.

Πηγή φωτογραφιών: housebeautiful.com