Τραπέζι – origami

Τραπέζι – origami

Ένα τραπέζι που «διπλώνει» και «ξεδιπλώνει», όπως τα μικρά χάρτινα δημιουργήματα της ιαπωνικής τέχνης.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν όλοι στα σπίτια μας, είναι το γεγονός πως έχουμε περισσότερα πράγματα από αποθηκευτικούς χώρους. Έτσι, το θέμα της χωροταξίας αποκτά μεγάλη σημασία, τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για διακοσμητικούς.

Το «Grand Central» είναι ένα πρωτοποριακό τραπέζι, δημιούργημα των Σουηδών σχεδιαστών Sigrid Strömgren και Sanna Lindström, το οποίο εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό, καθώς πρόκειται για ένα τραπέζι που διπλώνει.

Η έμπνευση για το Grand Central ήρθε στο σχεδιαστικό δίδυμο, ενώ κοιτούσαν έναν τρισδιάστατο χάρτη της Νέας Υόρκης. Σχεδίασαν, λοιπόν, μια επιφάνεια τραπεζιού αποτελούμενη από 18 κομμάτια που μπορείς να διπλώσεις και ξεδιπλώσεις το ένα πάνω στο άλλο, ακριβώς όπως στις χάρτινες κατασκευές origami της ιαπωνικής κουλτούρας, και τα οποία στέκονται πάνω σε φορητά «πόδια».

Το Grand Central είναι κατασκευασμένο από λακαρισμένο κόντρα πλακέ και MDF και χρησιμοποιεί καινοτόμες κατασκευές για να συνδέσει τα, συνολικά, 22 κομμάτια μεταξύ τους, επιτρέποντας την ομαλή και εύκολη χρήση του τραπεζιού. Όταν διπλωθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δευτερεύον, βοηθητικό τραπέζι ή να προσαρμοστεί με άνεση σε κάποια γωνιά του δωματίου, ενώ όταν ξεδιπλωθεί, μετατρέπεται σε ένα εκπληκτικό κεντρικό τραπέζι σαλονιού, ιδανικό για να φιλοξενήσει όλους τους καλεσμένους σας.

Πρόκειται για ένα μοναδικό, σύγχρονο πτυσσόμενο τραπέζι, το οποίο διαθέτει μινιμαλιστικό αλλά και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και είναι ιδανική λύση για όσους απολαμβάνουν τη διασκέδαση αλλά έχουν σημαντικά προβλήματα χώρου.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Grand Central στο ung8.se