4 λάθη που κάνεις συχνά όταν διακοσμείς το σπίτι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Είναι καιρός να μάθεις να τα αποφεύγεις, δε συμφωνείς;

Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να ξεχωρίζει τόσο για την διακόσμηση όσο και για την αισθητική του. Το δημιουργικό δίδυμο Jordan Cluroe και ο Russell Whitehead, γνωστοί και ως 2LG, πιστεύουν ότι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας μπορούν μερικές φορές να εκφραστούν με τον τρόπο που διακοσμούμε το σπίτι μας και να μας ανυψώσουν (ή να μας απογοητεύσουν!).

Θα μπορούσαμε πραγματικά να αγγίξουμε τα όνειρά μας ξεκινώντας από τον τρόπο που σκεφτόμαστε; Κι όμως γίνεται! Οι δυο interior designers πιστεύουν ότι είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα της προσωπικότητάς μας που στέκονται ανάμεσα σε εμάς και στη δημιουργία των τα σπιτιών που ονειρευόμαστε.

Το σχεδιαστικό δίδυμο, που έχει έδρα στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ειδικεύεται στη συμβουλευτική εσωτερικών χώρων και -όπως λένε ξανά και ξανά οι πελάτες τους-, μοιράζονται με τους ίδιους «αποκλειστικές» ιδέες και tips για να μπορούν να δημιουργούν το σπίτι που πραγματικά ονειρεύονται.

Μια πινελιά άνοιξης στην είσοδό σου - Πώς θα τη διακοσμήσεις με 3 απλά βήματα


Ποια είναι όμως αυτά τα μυστικά που μπορούν να κάνουν το σπίτι μας τον απόλυτο παράδεισο και να μας φτιάχνουν καθημερινά τη διάθεση; Παρακάτω σου έχω 4 συμβουλές που θα σε κάνουν να το πετύχεις.

1. Να αγοράσεις μικρές ευκαιρίες

Ένα μαρμάρινο τραπεζάκια καφέ, ένα παλιό έπιπλο, παχύφυτα που δίνουν χρώμα στον χώρο και όποιον άλλο μικρό θησαυρό βρεις, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό κομμάτι για μια υπέροχη γωνιά του σπιτιού σου.

2. Λίγες και καλές αγορές

Τι καλύτερο από το ν' αγοράζεις λιγότερα πράγματα αλλά να έχουν ποιότητα. Τα αξεσουάρ στο σπίτι σου, είναι σημαντικά, αλλά μπορούν να είναι πιο σημαντικά για εσένα αν τα επιλέξεις προσεκτικά.

3. Μην ντρέπεσαι για αντικείμενα που έχεις στο σπίτι σου

Πολλές φορές όταν έχουμε επισκέψεις, συνηθίζουμε να κρύβουμε αντικείμενα που δεν θέλουμε να δουν οι άλλοι. Μια παλιά κουβέρτα, κάποιες φωτογραφίες που έχουμε διάσπαρτες από εδώ και από εκεί, κάποια αντικείμενα στο γραφείο... Δε χρειάζεται να είσαι «home shy» (ναι, είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται ευρέως). Ξεκαθάρισε τι απ' όλα αυτά τα αντικείμενα είσαι εσύ, και κάντα μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σου...

4. Κάνε focus σε ένα μέρος κάθε φορά

Επιμελήσου την αγαπημένη σου συλλογή και άρχισε να χρησιμοποιείς τα πολυτιμότερα κομμάτια σου. Επένδυσε λίγο χρόνο για να αξιολογήσεις τους μικρούς θησαυρούς που κρύβεις στα συρτάρια σου και φτιάξε μια υπέροχη γωνιά κάθε φορά. Θα δεις που σιγά σιγά θα αποτελέσουν τα πιο σημαντικά έργα στο σπίτι σου.

Photos: @2lgstudio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαίνει η άνοιξη! Εσύ πόσα από αυτά τα 5 σημεία του σπιτιού ξέχασες να καθαρίσεις;

Η άνοιξη μπαίνει από το παράθυρο! 10 ιδέες για να εκμεταλλευτείς το φυσικό φως και να την υποδεχτείς

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης