Μπαίνει η άνοιξη! Εσύ πόσα από αυτά τα 5 σημεία του σπιτιού ξέχασες να καθαρίσεις;

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μπαίνει η άνοιξη! Εσύ πόσα από αυτά τα 5 σημεία του σπιτιού ξέχασες να καθαρίσεις;

Είναι πολλά και ίσως μερικές φορές ξεχνάς να τα καθαρίσεις. Ήρθε η ώρα να πάρεις την ηλεκτρική σκούπα για να μη μείνει ούτε κόκκος σκόνης πουθενά!

Είναι πραγματικά σοκαριστικό (ναι είναι η πιο σωστή λέξη για να το περιγράψει κανείς) πόσο γρήγορα συσσωρεύεται η σκόνη σε κάθε σημείο του σπιτιού. Το έχω παρατηρήσει: εκεί που θα σκουπίσω εκεί θα βρω σκόνη μετά από λίγη ώρα. Σαν να παίζουμε κρυφτό με τη σκόνη και μάντεψε... πάντα εκείνη κερδίζει.

Τι σκούπα, τι ξεσκονόπανο, τι πανάκια που φυλακίζουν βρωμιές και σκόνη, τίποτα τελικά δεν αποδίδει. Και όσο η βρωμιά σε ό,τι αφορά τα πιάτα και τα ποτήρια, μπορεί εύκολα να βγει με το πλύσιμο, δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού. Όσο κι αν προσπαθούμε, η σκόνη φαίνεται πως φωλιάζει σε σημεία φανερά αλλά και σε απρόβλεπτα, εκεί που δεν θα πήγαινε το μυαλό μας πως μπορεί να βρεθεί.

ksilino trapezaki second hand

Άσε τα καινούρια! 5 second hand αντικείμενα που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου

Πού μπορεί να βρεθεί σκόνη και να μην το έχεις παρατηρήσει; Από το εσωτερικό των συσκευών μέχρι τα μαξιλάρια που κοιμάσαι το βράδυ, βεβαιώσου ότι αυτά τα σημεία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σου για έναν ανοιξιάτικο καθαρισμό.

1. Οι συσκευές σου

mikrokimata

Πιθανότατα γνωρίζεις ότι ο φούρνος ή τα ράφια του ψυγείου χρειάζονται καλό και βαθύ καθαρισμό εάν χυθεί κάτι. Το ίδιο και για τον φούρνο μικροκυμάτων: θα πρέπει να τρίβεται κάθε τόσο για να μην υπάρχουν υπολείμματα.

2. Τα φίλτρα αέρα

Οι αλλεργίες που μπορεί να προκαλούνται από τη σκόνη που υπάρχει εσωτερικά στο σπίτι σου δεν είναι λίγες. Οι ειδικοί συνιστούν καλό καθαρισμό όλων των φίλτρων προκειμένου ο αέρας που μεταφέρεται στο σπίτι να είναι καθαρός για να εισπνέεις. Δε φαντάζεσαι πόση βρωμιά και μικρόβια κρύβονται μέσα.

3. Τα σημεία κάτω από τον καναπέ ή το κρεβάτι


https://www.instagram.com/p/CYjek8FrJTm

Ας είμαστε ειλικρινείς: δεν καθαρίζουμε τακτικά κάτω από τον καναπέ, το κρεβάτι ή σε άλλα μεγάλα, βαριά έπιπλα. Όλα αυτά τα σημεία πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα καθαριστούν με ηλεκτρική σκούπα, προκειμένου να μην μετακινήσεις τη σκόνη σε κάποιο άλλο σημείο.

4. Τα χαλιά και οι κουβέρτες

Το σκούπισμα των χαλιών με ηλεκτρική σκούπα είναι πιθανότατα μέσα στις δουλειές του καθαρισμού του σπιτιού, αλλά όταν πρόκειται για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό, είναι καιρός να καθαρίσεις περισσότερα πράγματα πέρα από τα προφανή. Κουβέρτες, χαλιά, μοκέτες, χαλάκια, πατάκια, και οτιδήποτε έχουμε πολύ καιρό εκτεθημένο στο σπίτι είναι καιρός να το καθαρίσουμε και να το πλύνουμε με κάθε τρόπο. Και μην ξεχάσεις να βεβαιωθείς ότι έχουν στεγνώσει καλά.

5. Τα μαξιλάρια

maxilaria

Νομίζεις πως πρέπει να καθαρίζεις μόνο τις μαξιλαροθήκες; Μεγάλο λάθος. Ένας καλός καθαρισμός και των μαξιλαριών αποτελεί ύψιστης σημασίας για την υγεία σου. Σύμφωνα με το Good Housekeeping, οπωσδήποτε δύο έως τέσσερις φορές το χρόνο θα πρέπει να πλένεις τα μαξιλάρια σου για να είναι πραγματικά καθαρά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ