Μια πινελιά άνοιξης στην είσοδό σου - Πώς θα τη διακοσμήσεις με 3 απλά βήματα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μια πινελιά άνοιξης στην είσοδό σου - Πώς θα τη διακοσμήσεις με 3 απλά βήματα

Η άνοιξη είναι εδώ και πρέπει να την υποδεχτούμε πρώτα απ' όλα από την εξώπορτά μας.

Επιτέλους, τελείωσαν τα ψέματα! Και η άνοιξη μπήκε και η ώρα άλλαξε οπότε μπορούμε με σιγουριά να φτιάξουμε τη διάθεσή μας και να κάνουμε τις αλλαγές στο σπίτι μας που τόσο περιμέναμε με τις πρώτες ηλιαχτίδες της σεζόν, δε συμφωνείς;

Πριν επιδοθείς σε ριζικές αλλαγές, σε αλλαγές χρωμάτων και ανακατατάξεις επίπλων και ολόκληρων δωματίων, δώσε βάση στην εξώπορτα του σπιτιού σου. Η εξώπορτά μας είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι καλεσμένοι μας όταν επισκέπτονται το σπίτι μας, γι' αυτό δώσε της λίγη αγάπη αυτή την άνοιξη με φρέσκια νέα διακόσμηση που θα χαρίσει φινέτσα και χρώμα.

Εσύ ακόμα να βάψεις την είσοδο του σπιτιού σου με τα νέα trend colors της χρονιάς;

Πόσα πράγματα μπορούμε -και θέλουμε- να κάνουμε για να μοιάζει η είσοδος του σπιτιού μας «σαν να μπαίνει η άνοιξη»! Είτε ζεις σε μονοκατοικία, σε διαμέρισμα, στην πόλη ή την εξοχή, τα βήματα που χρειάζεται ν΄ ακολουθήσεις είναι ίδια. Τα τετραγωνικά δεν παίζουν ρόλο, μόνο η διάθεση και ο χρόνος που θα αφιερώσεις για να φέρεις αέρα ανανέωσης.

Κάνε 3 αλλαγές στην εξώπορτά σου για να καλωσορίσεις αυτούς τους ζεστούς μήνες και να φέρεις τις όμορφες πινελιές της άνοιξης στο σπίτι σου.

1. Καθάρισε την περιοχή

Για να φτιάξουμε μια υπέροχη διακόσμηση μετά από μια σκληρή εποχή όπως είναι ο χειμώνας, με τις βροχές, τα κρύα και τα χιόνια, ο καθαρισμός του χώρου είναι απαραίτητος. Το σκούπισμα, το πλύσιμο των σκαλοπατιών και της βεράντας, ο καθαρισμός των ήδη υπαρχόντων φυτών και τον επίπλων αποτελεί πρωταρχικής σημασίας εργασία. Για τους τοίχους, τα πλακάκια και τις γυάλινες επιφάνειες το κατάλληλο καθαριστικό διάλυμα είναι μισή μερίδα ξύδι και μισή μερίδα σαπουνιού για τα πιάτα. Ζέστανε το ξύδι πριν το προσθέσεις σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, προσθέστε ίσα μέρη σαπουνιού για τα πιάτα και, στη συνέχεια, ανακίνησέ το καλά. Αυτό είναι μακράν το καλύτερο σπιτικό καθαριστικό!

2. Διακόσμησε την πόρτα σου


https://www.instagram.com/p/CbnHcZ3Dswk

Αφού καθαρίσεις την περιοχή, ήρθε η ώρα να διακοσμήσεις την πόρτα. Διάλεξε ένα λουλουδάτο στεφάνι για να προσθέσεις λίγο χρώμα, αλλά μπορείς επίσης να κρεμάσεις ένα καλάθι γεμάτο με φρέσκα λουλούδια, μια όμορφη ξύλινη ταμπέλα ή κορδέλα στην πόρτα σου. Η αλλαγή του χαλιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσεις στην εξώπορτα μια νέα ελκυστικότητα. Τίποτα δεν χαρακτηρίζει την άνοιξη όπως τα φρέσκα λουλούδια. Η φύτευση φρέσκων λουλουδιών σε μερικές νέες γλάστρες δίνει αμέσως σε αυτόν τον χώρο χρώμα και ζωντάνια. Επίλεξε να φυτέψεις μια ποικιλία από φυτά σε κάθε γλάστρα και μόνο φυτά που θα ευδοκιμήσουν στον χώρο αυτό.

3. Πρόσθεσε μερικές λειτουργικές πινελιές

Δεδομένου ότι πια μέσα στο σπίτι κυκλοφορούμε χωρίς παπούτσια, ένα παγκάκι ή μια καρέκλα έξω από την πόρτα για να κάθονται οι επισκέπτες και να βγάζουν τα παπούτσια τους είναι η τέλεια λύση. Αυτός ο πάγκος είναι όμορφος και αρκετά στενός για να χωράει στον χώρο σου.


https://www.instagram.com/p/Cbh0bc-L3FK

Η προσθήκη μερικών αφράτων εμπριμέ μαξιλαριών σε απαλά pastel χρώματα δίνει αυτή την ανοιξιάτικη αίσθηση και μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί την επόμενη σεζόν. Στη συνέχεια πρόσθεσα μερικά καλάθια για να μπουν από κάτω από το παγκάκι για να κρατήσουν τα παπούτσια μακριά από τον διάδρομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ