Η άνοιξη μπαίνει από το παράθυρο! 10 ιδέες για να εκμεταλλευτείς το φυσικό φως και να την υποδεχτείς

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η άνοιξη μπαίνει από το παράθυρο! 10 ιδέες για να εκμεταλλευτείς το φυσικό φως και να την υποδεχτείς

Μετά την εαρινή ισημερία, μπήκαμε και επίσημα στην Άνοιξη. Μη σε τρομάζει το κρύο. Θα περάσει....

Τα φωτεινά σπίτια εκπέμπουν θετικότητα! Ζούμε σ' έναν τόπο όπου το φυσικό φως είναι διάχυτο απ' άκρη σ' άκρη και που αυτή η ενέργεια που εκπέμπει ο ήλιος, γλυκαίνει και ομορφαίνει τα πάντα. Ο ήλιος, η πηγή ζωής των πάντων, αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή της άνοιξης, μια εποχή που «ντύνεται» με τα χρωματιστά της και μας φτιάχνει τη διάθεση.

Αν είσαι από τους τυχερές εκείνες που έχουν μέσα στο σπίτι τους ένα ωραίο παράθυρο, η άνοιξη θα σε ανταμείψει. Προσωπικά, δεν έχω καλύτερο από μια γωνιά δίπλα σ΄ένα μεγάλο παράθυρο. Λατρεύω τα σπίτια στην Αγγλική ύπαιθρο, το cottagecore style, όπου ο μεγάλος πρωταγωνιστής της διακόσμησης είναι τα παράθυρα και τα υπέροχα vintage έπιπλα. Μια ματιά στη φύση που αναγεννάται, ένα άγγιγμα της ηλιαχτίδας που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή μας, μπορούν να είναι το μυστικό για τη δική μας αναζωογόνηση.

Πώς το Hygge στη διακόσμηση του σπιτιού σου μπορεί να φέρει την ευτυχία

Πώς θα φτιάξεις όμως το παράθυρό σου έτσι ώστε να μπορείς να εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο το φυσικό φως; Δεν είναι μόνο η θέση του παραθύρου, είναι και η διακόσμηση αλλά και η χρήση που κάνεις δίπλα σε αυτό. Ένας άλλος λόγος που αγαπάω τα παράθυρα με προεξοχή είναι γιατί δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για έναν δημιουργικό σχεδιασμό, είτε προσθέτεις ένα άνετο καθιστικό γύρω τους είτε χρησιμοποιείς τον χώρο για διακόσμηση και αποθήκευση. Με λίγη στρατηγική, υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για να επιμεληθείς την τέλεια γωνιά που θα πλυμμηρίζει καλή ενέργεια το σπίτι σου!

Πώς να διακοσμήσεις ένα παράθυρο

Το πώς διακοσμείτε ένα παράθυρο εξαρτάται τελικά από ορισμένους παράγοντες, όπως το μέγεθος του παραθύρου και η θέση του. Εκτός από τη διακόσμηση για αισθητικούς λόγους, μπορείς επίσης να προσθέσεις λειτουργικότητα στον χώρο για να τον απολαμβάνεις διπλά.

1. Δημιούργησε μια όαση από λουλούδια

parathiro6

2. Μια γωνιά για διάβασμα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση

parathiro5

3. Τι καλύτερο από ένα φωτεινό σημείο συνάντησης για κους κους

parathiro4

4. Μια ξύλινη γωνιά ξεκουράζει

parathiro3

5. Η ωραιότερη ιδέα είναι μια κρεμαστή κούνια για άνεση και χαλάρωση

parathiro8

Διάβασε ακόμη 5 ιδέες στη gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ