Οι κρεμαστές καρέκλες είναι το απόλυτο deco trend- Δες πώς θα την εγκαταστήσεις με ασφάλεια

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Οι κρεμαστές καρέκλες είναι το απόλυτο deco trend- Δες πώς θα την εγκαταστήσεις με ασφάλεια

Η διακόσμηση είναι το ζητούμενο αλλά η ασφάλεια σε μια κρεμαστή καρέκλα είναι το παν.

Οι κρεμαστές καρέκλες είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική προσθήκη σε κάθε εσωτερικό χώρο. Από αιώρα έως καρέκλες αν φωλιές από μπαμπού ή ρατάν, υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια για να διαλέξεις, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα βρεις αυτό που ταιριάζει στον χώρο σου.

Αν και είναι εύκολο να βρεις την τέλεια καρέκλα, η τοποθέτησή της δεν είναι πάντα η απλούστερη εργασία. Αυτό οφείλεται τόσο στον κρεμαστό χαρακτήρα της καρέκλας όσο και στο γεγονός ότι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για τη διασφάλιση της ασφάλειας της καρέκλας όσο και του ανθρώπου που θα καθήσει επάνω.

Deco DIY: Πρόσθεσε rustic γοητεία στο σπίτι σου δημιουργώντας έναν τοίχο από παλέτες

Πώς να τοποθετήσεις μια κρεμαστή καρέκλα στο ταβάνι

Αν και πιθανότατα έχεις ήδη επιλέξει την κρεμαστή καρέκλα των ονείρων σου υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι σίγουρη προτού κάνεις την αγορά σου. Πρώτον, βεβαιώσου ότι η κρεμαστή καρέκλα έχει ένα όριο βάρους που ταιριάζει σε όσους σκοπεύουν να τη χρησιμοποιήσουν. Βεβαιώσου επίσης ότι υπάρχει ένα δοκάρι στην οροφή τοποθετημένο αρκετά μακριά από τοίχους ή άλλα εμπόδια ώστε να επιτρέπεται στην καρέκλα να κινείται.

Ζητήματα ασφάλειας

Η ασφάλεια μιας κρεμαστής καρέκλας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα κατά την εγκατάσταση. Εάν είσαι λάτρης των DIY, πιθανότατα έχεις υποθέσει ότι μια κρεμαστή καρέκλα πρέπει να στερεωθεί σε ένα δοκάρι στην οροφή. Ωστόσο, έχει τεράστια σημασία όχι μόνο να στερεώνεται με ασφάλεια αλλά να στερεώνεται απευθείας στο κέντρο της δοκού. Τα δοκάρια έχουν πλάτος μόνο 2- 2,5 εκ., επομένως η μετατόπιση προς την άκρη του δοκαριού κατά την εγκατάσταση θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της καρέκλας. Επιπλέον, δεν έχει σημασία πόσο καλά έχει τοποθετήσει μια κρεμαστή καρέκλα, εάν αυτοί που τη χρησιμοποιούν δεν τηρούν το όριο βάρους. Για αυτόν τον λόγο, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να επιτρέπονται περισσότεροι από ένας χρήστες ταυτόχρονα.

Τι θα χρειαστείς για να τοποθετήσεις μια κρεμαστή καρέκλα

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να βεβαιωθείς ότι η κρεμαστή καρέκλα σου είναι τοποθετημένη με ασφάλεια.

-Χρησιμοποίησε έναν ανιχνευτή για να εντοπίσεις το δοκάρι οροφής. Σημείωσε κάθε άκρη του δοκαριού χρησιμοποιώντας ένα μολύβι.

-Βρες το κέντρο του δοκαριού. Για να βρεις εύκολα το κέντρο, πάρε ένα μικρό τρυπάνι και τρύπησε την οροφή στα σημάδια που έχεις κάνει ήδη με το μολύβι.

-Άνοιξε τις τρύπες χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι.

-Εάν δεν είσαι βέβαιη για την τοποθέτηση της κούνιας στο δοκάρι οροφής ή για την αντοχή και την κατάσταση των δοκαριών που υπάρχουν στη δική σου οροφή, ίσως θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία.

Να θυμάσαι: Οι κρεμαστές καρέκλες που χρησιμοποιούνται τακτικά θα πρέπει να ελέγχονται συχνά για την ασφάλειά τους. Εάν το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη ξεφτίζει, τότε θα πρέπει να την κατεβάσεις και να την αντικαταστήσεις αμέσως. Ακόμα κι αν η καρέκλα δεν χρησιμοποιείται τακτικά, θα πρέπει επίσης να την επιθεωρήσεις προσεκτικά πριν τη χρησιμοποιήσεις.

Οι κρεμαστές καρέκλες μας αρέσουν πολύ! Πάρε ιδέες στη gallery που ακολουθεί και εμπνεύσου για τη δική σου...