Urban girl: Χρήσιμα tips για εσένα που έχεις ανάγκη να φέρεις τη φύση στη ζωή και στο σπίτι σου!

Urban girl: Χρήσιμα tips για εσένα που έχεις ανάγκη να φέρεις τη φύση στη ζωή και στο σπίτι σου!

Σου έχουμε καλά νέα, λοιπόν, γιατί τώρα μπορείς να φέρεις τη φύση σε εσένα και για την ακρίβεια στον κήπο, το μπαλκόνι, την αυλή ή την ταράτσα του σπιτιού σου.

Αν κάθε πρωί που ξυπνάς, βγαίνεις στο μπαλκόνι σου και το γκρίζο της πόλης που αντικρίζεις ρίχνει τη διάθεσή σου, τότε αυτό το κείμενο είναι για εσένα.

Διότι όσο και αν απολαμβάνεις τις αστικές περιηγήσεις, μέσα σου αισθάνεσαι πως έχεις ανάγκη από λίγο ακόμα πράσινο. Πιο κοντά σου και σίγουρα στον χώρο όπου περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου. Στο σπίτι σου! Και κάτι μου λέει, πως πολλές φορές έχεις ευχηθεί να μπορούσες να περνάς περισσότερες στιγμές κοντά στη φύση.

Σου έχουμε καλά νέα, λοιπόν, γιατί τώρα μπορείς να φέρεις τη φύση σε εσένα και για την ακρίβεια στον κήπο, το μπαλκόνι, την αυλή ή την ταράτσα του σπιτιού σου.

Συνέχισε, λοιπόν να διαβάζεις για να ανακαλύψεις χρήσιμες συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να ζεις καλύτερα έξω στο σπίτι σου και να βάλεις περισσότερο πράσινο στις στιγμές σου στην πόλη.

practiker1.jpg

#1 Ανακάλυψε τη μαγεία της κηπουρικής και πρασίνισε το σπίτι σου

Αν δεν έχεις μετατρέψει ακόμη την κηπουρική στο αγαπημένο σου χόμπι, σπεύσε να το κάνεις. Όχι μόνο διότι έχει ευεργετικά οφέλη για την πνευματική σου υγεία, αλλά και επειδή αποτελεί το χόμπι που θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις το δικό σου urban κήπο στο σπίτι. Τι θα έλεγες, για παράδειγμα, αν δημιουργούσες έναν vertical, δηλαδή έναν κάθετο κήπο στο μπαλκόνι σου; Το επιπλέον πράσινο γύρω σου θα σε βοηθά να χαλαρώνεις και θα μετατρέψει τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου στο απόλυτο σημείο συνάντησης με την παρέα αυτό το καλοκαίρι.

Αν δεν το γνώριζες, μάλιστα, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι σύμφωνα με τη βιβλιογραφική μελέτη «Αστικοί κήποι στο κλίμα που αλλάζει», που υλοποίησε η Praktiker σε συνεργασία με τον Δρ. Οικολογίας Φυτών Πανεπιστημίου Αθηνών και Αρχιτέκτονα Τοπίου Αντώνη Σκορδίλη και την επιστημονική του ομάδα, το πρασίνισμα των πόλεων και δη, των κήπων, των μπαλκονιών, των αυλών και των ταρατσών μας μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, όπως την αποκατάσταση του οξυγόνου στις πόλεις, τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας μέσω των φυτών και την απορρύπανση, δηλαδή το φιλτράρισμα του ατμοσφαιρικού αέρα από τους διάφορους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Με λίγα λόγια, βάζοντας πράσινο στο σπίτι σου, θα το μετατρέψεις παράλληλα σε μία «δεξαμενή» οξυγόνου!

https://www.instagram.com/p/CbxhAcUq0Lt

Must-know tip: Μια ματιά στο Urban Kipos by Praktiker αρκεί για να βρεις όλα τα εργαλεία κηπουρικής, τις γλάστρες, τα φυτά και τα διακοσμητικά εξωτερικού χώρου που χρειάζεσαι για να διαμορφώσεις την ταράτσα, το μπαλκόνι ή τον κήπο σου σε μία μαγευτική πράσινη όαση. Και αν δεν «το έχεις» με την κηπουρική ή το décor εξωτερικών χώρων, μπορείς απλώς να συμβουλευτείς τους Kipos Experts, δηλαδή τους εξειδικευμένους επαγγελματίες, αρχιτέκτονες τοπίου και γεωπόνους της Praktiker. Άλλωστε, η Praktiker κάνει καθημερινά πράξη τον βιώσιμο τρόπο ζωής μέσα από τις δράσεις της και την υπόσχεση που έχει δώσει απέναντι στο περιβάλλον, δηλαδή την υπόσχεση να σταθεί αρωγός του αστικού πράσινου και να συνδράμει με τη λειτουργία της στη βιωσιμότητα!

practiker2.jpg

#2 Δημιούργησε τον προσωπικό σου BBQ Kipo ή το δικό σου πράσινο outdoors cinema

Όπως είπαμε, αν δεν μπορείς να πας στη φύση, τη φέρνεις σε εσένα και η αλήθεια είναι πως οι πλέον αγαπημένες μας αναμνήσεις και εμπειρίες κοντά στο πράσινο, περιλαμβάνουν στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Από ένα barbeque στο εξοχικό, μέχρι μία βόλτα στο θερινό σινεμά του νησιού ή και της πόλης. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν σου έλεγα πως τώρα μπορείς να συνδυάσεις και τις δύο αυτές αγαπημένες σου εμπειρίες, βάζοντας απλώς στον κήπο ή το μπαλκόνι σου επιπλέον πράσινο και τον κατάλληλο «εξοπλισμό»;

Για παράδειγμα, μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα τον δικό σου καταπράσινο BBQ Kipos στο σπίτι, για να μοιράζεσαι αξέχαστα ψησίματα με την παρέα και τους αγαπημένους σου. Μερικά φυτά, η κατάλληλη ψησταριά, τα απαραίτητα grilling εργαλεία, αλλά και όλα όσα χρειάζεσαι για να στρώσεις το πιο ωραίο τραπέζι για BBQ αρκεί για να τα καταφέρεις.

practiker3.jpg

Αν, μάλιστα, είσαι σινεφίλ, τότε η Praktiker έχει και για αυτό τη λύση. Έτσι, σε βοηθά να φέρεις τη μαγεία του θερινού σινεμά στο μπαλκόνι, τον κήπο η την ταράτσα σου! Βάλε στον εξωτερικό σου χώρο μερικά αρωματικά φυτά, «εξοπλίσου» με ένα πανί βιντεοπροβολέα, έναν προτζέκτορα, φορητά ηχεία και μαξιλάρες και δημιούργησε το προσωπικό σου Cinema Kipos, για βραδιές γεμάτες διασκέδαση, σε ένα σκηνικό δίπλα στη φύση που θα θυμίζει θερινό κινηματογράφο.

Must-know tip: Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, στην Praktiker θα βρεις 6.000 προϊόντα από 40 διαφορετικές κατηγορίες για να ζήσεις καλύτερα έξω: Από έπιπλα κήπου, μέχρι BBQ και ψησταριές και από φυτά, γλάστρες και κασπώ, μέχρι είδη σκίασης, φωτιστικά, διακοσμητικά εξωτερικού χώρου, εργαλεία κήπου και τα πάντα για το δικό σου -και πιο τέλειο- outdoors cinema.

https://www.instagram.com/p/CcFqT3QqO7e

#3 Άρχισε να ακολουθείς πιο «πράσινες» και eco-friendly συνήθειες και πρακτικές

Το να φέρεις τη φύση στη ζωή σου, βέβαια, δεν σημαίνει μόνο το να φυτέψεις κάποια φυτά, αλλά και να υιοθετήσεις συνήθειες που ωφελούν το περιβάλλον, συνήθειες που είναι με λίγα λόγια περισσότερο «πράσινες». Για παράδειγμα, δοκίμασε να υιοθετήσεις έναν πιο sustainable τρόπο ζωής, λέγοντας «ναι» στην ανακύκλωση των φυτικών απορριμμάτων και την κομποστοποίηση ή δημιούργησε στον κήπο ή το μπαλκόνι σου τις δικές σου DIY κατασκευές, αξιοποιώντας κάποια από τα υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι. Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής; Να στραφείς σε προϊόντα και συνήθειες, που θα σε βοηθούν να εξοικονομείς καθημερινά ενέργεια και νερό!

Must-know tip: Μία online επίσκεψη στον προορισμό όλων των green lovers, δηλαδή το Urban Kipos της Praktiker Hellas, αρκεί για να αντλήσεις έμπνευση για τον δικό σου κήπο, τις κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου και τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να κάνεις ανακύκλωση και κομποστοποίηση στο σπίτι ή για να εξοικονομείς ενέργεια, τόσο για να βάλεις το λιθαράκι σου στη βελτίωση του κλίματος της πόλης σου, όσο και για το δικό σου budget.

https://www.instagram.com/p/Ccfdt-LMFeM

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, το να φέρεις τη φύση στη ζωή σου, είναι πιο εύκολο από όσο πιστεύεις, ειδικά όταν έχεις στο πλάι σου τους κατάλληλους «συμμάχους». Τώρα λοιπόν δεν έχεις καμία δικαιολογία! Ήρθε η ώρα, να μετατρέψεις το σπίτι σου σε μία «δεξαμενή» οξυγόνου που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής σου και παράλληλα, θα ενισχύει το αστικό πράσινο! Και με τους ειδικούς της υπηρεσίας Kipos Experts θα έχεις και την κατάλληλη καθοδήγηση και όλα τα tips για να δημιουργήσεις τη μικρή ή και μεγάλη πράσινη όαση που θα σε βοηθήσει να βιώνεις κάθε μέρα τη μαγεία του έξω… στο σπίτι σου.

Άλλωστε, στην Ελλάδα, είμαστε του έξω και ειδικότερα το καλοκαίρι, δε χορταίνουμε να το απολαμβάνουμε, ακόμη και στην πόλη, ακόμη και στους κήπους, τις ταράτσες, τις αυλές και τα μπαλκόνια μας - όσο μικρά και αν είναι. Με λίγο πράσινο, άλλωστε, ακόμη και το πιο μικρό μπαλκόνι, μπορεί να μετατραπεί σε μία βάση πράσινου, χαλάρωσης και ευεξίας!