Tips για να δώσεις χαρακτήρα στο σπίτι σου με τη βοήθεια του έξυπνου φωτισμού

Tips για να δώσεις χαρακτήρα στο σπίτι σου με τη βοήθεια του έξυπνου φωτισμού

Υπάρχουν γρήγοροι, εύκολοι και οικονομικοι τρόποι να δημιουργήσεις το δικό σου σύστημα φωτισμού, που θα δώσει μια έξτρα γουστόζικη πινελιά στον χώρο σου.

Με αμέτρητα χρώματα να κυκλοφορούν στην αγορά και ατελείωτες διαθέσιμες ρυθμίσεις, ο φωτισμός ενός σπιτιού έχει γίνει πιο προσαρμόσιμος - και συναρπαστικός - από ποτέ. Αν θέλεις κι εσύ να δώσεις χαρακτήρα στον χώρο σου και να εντυπωσιάσεις κάθε καλεσμένο, οι επιλογές που έχεις είναι ατελείωτες και σε αυτό το άρθρο θα πάρεις αρκετές ιδέες!

Φοιτητικό σπίτι: Ο καθρέφτης, το χαλί και 3 ακόμα ιδέες για να έχεις το πιο cool spot της παρέας

Τα προηγούμενα χρόνια, ο φωτισμός ήταν χαμηλότερα στη λίστα σε σχέση με τα έπιπλα, τους πίνακες ή τα χρώματα στους τοίχους. Οι εποχές όμως άλλαξαν και ο φωτισμός έχει αναδειχθεί στο νέο «κόσμημα» κάθε σπιτιού.

Ναι, τα φωτιστικά αποτελούν μεγάλο μέρος αυτής της εξέλιξης, με επίπεδο σχεδίασης, ποικιλία και ευελιξία σε οτιδήποτε, από κομψές απλίκες τοίχου μέχρι γλυπτά κρεμαστά φωτιστικά. Αλλά οι λαμπτήρες και οι διακόπτες είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, προηγμένοι αυτές τις μέρες και προσφέρουν φανταστικές ευκαιρίες για την εξατομίκευση του σπιτιού σου.

https://www.instagram.com/p/Chouz9iIIXC

Παρακάτω θα βρεις εύκολους τρόπους για να δώσεις στο σπίτι σου μια πιο προσαρμοσμένη εμφάνιση με αυτές τις νέες τεχνολογίες:

Στήσε σκηνικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την αναβάθμιση του σπιτιού σου είναι ότι τα προϊόντα μπορούν να εξατομικευτούν και να προσαρμοστούν στις δικές σου συγκεκριμένες ανάγκες. Όλα τα φώτα στο σπίτι σου μπορούν να ανάψουν ακριβώς όπως και όποτε θέλεις, με ένα κλικ μέσω εφαρμογής στο κινητό σου ή με το πάτημα ενός διακόπτη.

Στην κουζίνα μπορείς να επιλέξεις ένα φωτεινό σκηνικό για την προετοιμασία του γεύματος και μια άλλη, πιο απαλή, για τη στιγμή που κάθεσαι να απολαύσεις το φαγητό σου. Όσον αφορά στο σαλόνι, μπορείς να επιλέξεις λευκό και ευκρινές φωτισμό για τις ημέρες που έχεις καλεσμένους και έναν πιο απαλό για τα βράδια που χαλαρώνεις βλέποντας ταινίες στο Netflix.

Ένας απλός τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να εγκαταστήσεις έξυπνους διακόπτες σε όλο το σπίτι. Αυτό σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα, ό,τι φωτιστικό κι αν έχεις, αρκεί να χρησιμοποιήσεις έξυπνους ή παραδοσιακούς λαμπτήρες με δυνατότητα dimmable.

Ανάπτυξε την παλέτα σου

Όταν ο διακόπτης dimmer κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1959, έφερε επανάσταση στον οικιακό φωτισμό, επιτρέποντας στους ανθρώπους να προσαρμόσουν τα επίπεδα φωτισμού σε ένα δωμάτιο. Τα φώτα LED που αλλάζουν χρώμα είναι το επόμενο κβαντικό άλμα, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να φωτίσεις ένα δωμάτιο στην απόχρωση της επιλογής σου (τι θα έλεγες για ένα έντονο μωβ όταν βλέπεις ταινία ή ένα φλογερό κόκκινο όταν οργανώνειςπάρτι στο σαλόνι;). Το να επιστρέψεις στο στο basic λευκό φως, είναι μόνο ένα κλικ μακριά πλέον.

Στην παρακάτω photo gallery θα βρεις μερικές ιδέες για έξυπνο φωτισμό στους χώρους του σπιτιού σου.

Cover photo: @philipshue_singapore