Γιατί το χαλάκι εισόδου είναι τόσο σημαντικό για την πόρτα και το #1 trend του 2023

Γιατί το χαλάκι εισόδου είναι τόσο σημαντικό για την πόρτα και το #1 trend του 2023

«Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει», λένε. Το ίδιο ισχύει και για το χαλάκι της κεντρικής εισόδου.

Το χαλάκι εισόδου είναι ένα από εκείνα τα αξεσουάρ διακόσμησης του σπιτιού που όλοι γνωρίζουν, αλλά πολλοί απορρίπτουν ως περιττή πολυτέλεια. Ωστόσο, τα χαλάκια της πόρτας έχουν πραγματικούς λόγους ύπαρξης και κάνουν περισσότερα από όσα νομίζεις στο σπίτι. Δεν είναι, δηλαδή, απλά και μόνο ένα item διακόσμησης, αλλά… έχει ουσιαστικούς λόγους ύπαρξης στο σπίτι.

Σημειωματάριο, κεριά & 3 ακόμη tips για να συγκεντρώνεσαι εύκολα στο γραφείο σου

Οι λόγοι που το χαλάκι της πόρτας είναι must

Καθαριότητα

Τα χαλάκια πόρτας αποτρέπουν τη σκόνη και τη βρωμιά από το να μπει στο σπίτι. Μιας και ο κάθε επισκέπτης, δηλαδή, που έρχεται στο σπιτικό σου σκουπίζει εκεί τα παπούτσια του, εσύ γλιτώνεις και προστατεύεσαι από βακτήρια και σκόνη.

xalaki_porta.jpg

Προστασία από… γλίστρες

Για φαντάσου να βρέχει, να έχει πλακάκια το δάπεδο και να φας… γλίστρα. Ούτε που να το σκεφτείς! Ένα αντιολισθητικό πατάκι πόρτας, ωστόσο, δεν προστατεύει απλώς το δάπεδό σου από την υγρασία, αλλά αποτρέπει επίσης τυχόν ατυχήματα, καθώς τα πλενόμενα πατάκια πόρτας και τα αδιάβροχα χαλάκια πόρτας απορροφούν το νερό και προσφέρουν μια σταθερή επιφάνεια στο έδαφος.

Συντήρηση δαπέδου

Με την πάροδο του χρόνου, το νερό και η βρωμιά μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τις διάφορες επιφάνειες. Όπως επίσης και τα παπούτσια, μπορούν να φθείρουν το δάπεδο. Γι’ αυτό, ένα χαλάκι είναι πάντα απαραίτητο.

Το #1 trend στα χαλάκια για το 2023 και 5 χαλάκια για σένα

Κι αφού έμαθες τη μεγάλη σημασία ύπαρξης χαλιού στην είσοδο της πόρτας, είναι ώρα να μάθεις και το #1 trend της χρονιάς. Ποιο είναι αυτό; Το layered doormat, δηλαδή το στρώσιμο δύο ή περισσότερων χαλιών το ένα πάνω στο άλλο και από το μεγαλύτερο στη βάση προς το πιο μικρό στο τέλος.

https://www.instagram.com/p/CecIt3wvl86

Δες τώρα 5 τέλεια χαλάκια για να διακοσμήσεις την εξώπορτά σου.

xalaki_praktiker.JPG

PRAKTIKER, Χαλάκι Εισόδου Family 40X60cm Γκρι

PRAKTIKER_XALAKI2.JPG

PRAKTIKER, Dizas Χαλάκι Relief 75x45cm σε Διάφορα Σχέδια

IKEA_XALAKI.JPG

IKEA, VANTRUM

IKEA_XALAKI2.JPG

IKEA, ANALYSERA

PUBLIC_XALAKI.JPG

PUBLIC, Πατάκι Χαλάκι Εισόδου Με Σχέδιο Σε Καφέ Μαύρο Χρώμα 40x60 Cm, Sally