Το παγώνι που έγινε καρέκλα

Το παγώνι που έγινε καρέκλα

Εκθαμβωτική σαν την ουρά του παγωνιού και περήφανη σαν το ίδιο το ζώο, αυτή η ιδιαίτερη πολυθρόνα δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη.

Διάφοροι πολιτισμοί στον κόσμο έχουν θρύλους σχετικά με την καταγωγή της χειροτεχνικής της τσόχας. Αυτό το ιδιαίτερο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο, από νομαδικές φυλές της Ασίας μέχρι κατασκευαστές τις Δυτικής Ευρώπης. Όσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν, τόσο διαφορετικές είναι και οι χρήσεις της τσόχας. Από είδη ρουχισμού και διακόσμησης, μέχρι κατασκευές, αυτοκινητοβιομηχανία και κατασκευή μουσικών οργάνων.

Η σημασία της τσόχας ως οικολογικό υλικό, οδήγησε στην όλο και αυξανόμενη χρήση της στον χώρο της τέχνης και του design. Ο σχεδιαστής Dror Benshetrit, διερευνά την ισορροπία μεταξύ της τέχνης και του design και δημιουργεί προϊόντα που συγχρονίζονται με τα επίκαιρα οικολογικά κινήματα. Ένα τέτοιο δημιούργημά του είναι και η Peacock Chair, δηλαδή η Καρέκλα-Παγώνι.

Η Peacock Chair είναι φτιαγμένη από ένα μεταλλικό πλαίσιο και ένα σώμα από ειδικά κατασκευασμένη τσόχα. Χρησιμοποιώντας μια κατασκευή μινιμαλιστικής αισθητικής, ο Benshetrit έχει πάρει τρία στρώματα τσόχας και τα έχει διπλώσει με περίπλοκο τρόπο και δομή ώστε να δημιουργήσει μια «βεντάλια», παρόμοια με την ουρά ενός παγωνιού.

Οι διπλώσεις της τσόχας έχουν υφανθεί σφιχτά για να σχηματίσουν μια δομημένη αλλά απίστευτα άνετη lounge πολυθρόνα, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ράψιμο ή κάποια ταπετσαρία. Έτσι, το περίτεχνο δίπλωμα συνδυασμένο με την ριζοσπαστική μέθοδο της κατασκευής, δημιουργούν μια πολυτελή πολυθρόνα η οποία είναι ταυτόχρονα κομψή και μοντέρνα.

Ακριβώς σαν το παγώνι, αυτή η καρέκλα επιδεικνύει από μόνη της την ομορφιά της και τραβά τη προσοχή όπου κι αν τοποθετηθεί. Ίσως γι' αυτό ακριβώς επιλέχθηκε για να καθίσει πάνω της η Rihanna, στο videoclip της «S&M».

Μάθετε περισσότερα για τον Dror και τις δημιουργίες του στο www.studiodror.com