Φτιάξε μία καλοκαιρινή όαση στο γραφείο σου

Φτιάξε μία καλοκαιρινή όαση στο γραφείο σου

Μήπως το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει ήδη για κάποιους στο γραφείο ενώ η δικιά σου άδεια αργεί ακόμη; Μην τρελαίνεσαι. Σου έχουμε τη λύση για να φέρεις το καλοκαίρι εκεί που είσαι!

Εάν μετράς ακόμη αρκετές ημέρες μέχρι την καλοκαιρινή σου άδεια, τότε θα θέλαμε να σε ηρεμήσουμε. Πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου ότι οι μέρες θα περάσουν ούτως ή άλλως. Οι στιγμές που θα απολαμβάνεις τον καλοκαιρινό ήλιο και την υπέροχη θάλασσα δεν αργούν. Όσο όμως είσαι κολλημένη στο γραφείο, προσπάθησε με λίγη δημιουργικότητα και ακολουθώντας τις συμβουλές μας, να μετατρέψεις το χώρο εργασίας σου σε μια καλοκαιρινή όαση!

Αράζοντας στη σωστή καρέκλα

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι άκρως συνδεδεμένες με την άνεση και την ξεκούραση. Το ξέρουμε ότι σε ένα περιβάλλον γραφείου δεν είναι δυνατόν να ξεκουραστείς, όπως θα έκανες στις διακοπές σου, αλλά σίγουρα μπορείς να περνάς τις ώρες σου στο γραφείο αρκετά πιο άνετα. Πώς; Όλα ξεκινούν από τα σωστά έπιπλα.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς σου στο γραφείο, που πρέπει να αλλάξει ούτως ώστε να προσδώσει στην εργασιακή σου εμπειρία μια πιο καλοκαιρινή διάθεση, είναι τα έπιπλα. Ξεκίνα πρώτα από την καρέκλα σου. Μπορείς να επιλέξεις μια άνετη εργονομική καρέκλα, που θα στηρίζει κατάλληλα την πλάτη, τον αυχένα και τα χέρια σου. Αυτού του είδους οι καρέκλες έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα μία πιο άνετη και με λιγότερους πόνους καθιστική εργασία. Διάλεξε, επίσης, μία καρέκλα που να διαθέτει καλό ύφασμα, το οποίο να «αναπνέει». Έτσι, θα γλιτώσεις από τον ιδρώτα και ό,τι αυτός φέρνει μαζί του. Επίσης, ρίσκαρε να πας σε μία καρέκλα με έντονα χρώματα, όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο, το κόκκινο και απόφυγε τα μονότονα και μουντά, όπως το μαύρο και το γκρι.

1686572054263-78562855-image003.png

Γραφείο με… καλοκαιρινό αέρα

Το επόμενο βήμα για να φέρεις αέρα δροσιάς είναι η αλλαγή του γραφείου σου. Τα ασπρόμαυρα ή γκρι γραφεία επιτείνουν την μονότονη ρουτίνα της καθημερινότητας. Για αλλαγή μπορείς είτε να επιλέξεις ένα άλλο γραφείο το οποίο θα έχει χρωματιστή επιφάνεια ή απλώς να το… ζωγραφίσεις α’ λα DIY. Προσπάθησε να σχεδιάσεις κάτι με ζωηρά χρώματα που να θυμίζει καλοκαιρινή φύση. Ένα μοτίβο με φοίνικες και το όμορφο γαλαζοπράσινο μιας παραλίας είναι ιδανικά!

1686572071672-400109744-image005.png

Ράφια με στυλ

Ξέχνα τα βαρετά ράφια που χρησιμεύουν μονάχα για να στηρίζεις αντικείμενα του γραφείου σου ή να αρχειοθετείς έγγραφα. Τόλμησε την αλλαγή, δίνοντας και στα ράφια σου μία καλοκαιρινή πινελιά. Επίλεξε κάτι χρωματιστό, χαρούμενο και έντονο. Ψάχνεις για ζωντανά χρώματα και ράφια με… «προσωπικότητα». Αν δεν μπορείς να βρεις το ιδανικό, τότε μπορείς πάντα να στραφείς στη διακόσμηση. Προτίμησε κάποιο όμορφο λουλούδι, πολύχρωμα βάζα και κασπώ, ένα ωραίο ρολόι ή κάτι που να θυμίζει καλοκαίρι για εσένα. Από μία πέτρα που μάζεψες σε μια παραλία κάποια χρονιά μέχρι ένα μικρό κοχύλι που βρήκες τυχαία. Αυτές οι μικρές πινελιές θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην καλοκαιρινή σου ραστώνη.

Η μετατροπή του γραφείου σου σε μία καλοκαιρινή όαση δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο, όσο ίσως να φανταζόσουν πριν. Με τα κατάλληλα έπιπλα γραφείου και διάφορες άλλες μικρές πινελιές, μπορείς να δημιουργήσεις έναν χώρο που θα σου θυμίζει ή θα… μυρίζει καλοκαίρι! Και μην ανησυχείς. Η καλοκαιρινή σου άδεια πλησιάζει!