Τέσσερα λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στο σπίτι σου αν δεν σου αρέσει η minimal διακόσμηση

Τέσσερα λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις στο σπίτι σου αν δεν σου αρέσει η minimal διακόσμηση

Η διακόσμηση του σπιτιού μας είναι σημαντικό να μας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα και ηρεμία. Ποια είναι τα λάθη που πρέπει να προσέξεις;

Συνδυάζοντας διαφορετικά patterns μπορείς να αναβαθμίσεις την διακόσμηση σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σου, αφού, όπως επισημαίνει και η διακοσμήτρια Katie Kime «τα μοτίβα είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να ενσωματώσεις την δική σου ιστορία σε έναν χώρο», προσωποποιώντας τον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το μυστικό, σύμφωνα με την Kime, είναι «να εμπιστεύεσαι τα μάτια σου. Αν κοιτάζοντας το δωμάτιο γύρω σου δεν μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την ανάμειξη των patterns που έχεις δημιουργήσει, κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αλλά αυτό, φυσικά, δεν πρέπει να σε αποτρέπει από το να κάνεις δοκιμές».

Αν ετοιμάζεις ένα καινούριο σπίτι ή είσαι έτοιμη για ανακαίνιση και χρειάζεσαι λίγη καθοδήγηση, αυτό το άρθρο είναι για σένα, καθώς βρήκαμε όσα πρέπει να αποφύγεις να κάνεις σε περίπτωση που δεν σου αρέσει η μίνιμαλ διακόσμηση και θέλεις να συνδυάσεις διαφορετικά μοτίβα στον χώρο.

Όχι πολλοί «πρωταγωνιστές»

Πριν ξεκινήσεις να δημιουργείς, θα πρέπει να αποφασίσεις ποιο μοτίβο θα είναι ο πρωταγωνιστής. Η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, Bailey Ward, αναφέρει σχετικά με αυτό «τα patterns που χρησιμοποιείς δεν πρέπει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, αλλά να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν έναν χώρο που θα έχει ενδιαφέρον».

Μην χρησιμοποιείς πάρα πολλά χρώματα

Είναι εξίσου σημαντικό, εκτός από το pattern που θα επιλέξεις για πρωταγωνιστή, να έχεις σκεφτεί και την χρωματική παλέτα που θέλεις να έχει ο χώρος σου.

Η Emily Brown, ιδρύτρια του Emily Lauren Interiors στο Austin του Τέξας, συνιστά να διατηρήσεις την απλότητα ώστε να αποφύγεις την υπερφόρτωση. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά patterns και δεν είναι κάτι που έχεις κάνει στο παρελθόν, είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα συγκεκριμένο χρώμα για τα μοτίβα που θες να συνδυάσεις μεταξύ τους.

Μην το παρακάνεις

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Kime συμβουλεύει να δράσεις, αν θες οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά patterns, είναι να «επιλέξεις μια βάση που να σε ηρεμεί και στη συνέχεια να προσθέσεις τις ιδιαίτερες και έντονες πινελιές που επιθυμείς».

Αυτό θα σε διευκολύνει ιδιαίτερα στην περίπτωση που στο μέλλον αλλάξεις γνώμη ή βαρεθείς την συγκεκριμένη διακόσμηση, αφού θα είναι ευκολότερο να αφαιρέσεις ή και να προσθέσεις στοιχεία στον χώρο σου.

Πηγή κεντρικής εικόνας: pixabay