Ζωή μέσα σε ένα μικρό, λευκό κουτί

Ζωή μέσα σε ένα μικρό, λευκό κουτί

Στην περιοχή Landskrona της Σουηδίας, μια μοντέρνα κατοικία κάνει ξεχωριστή την παρουσία της ανάμεσα στα παραδοσιακά κτίσματα της πόλης.

Αυτό το μικρό σπίτι σε σχήμα κύβου, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο. «Στριμωγμένη» ανάμεσα σε δύο πολύ παλιά, γειτονικά σπίτια, κλασικής αρχιτεκτονικής και σε πλήρη αντίθεση με το υπόλοιπο περιβάλλον που την περικυκλώνει, πρόκειται για μια εξαιρετικά μοντέρνα κατοικία, η οποία στέκεται περήφανη για τον σχεδιασμό της και αψηφά κάθε συνδετικό κρίκο με τη περιοχή στην οποί βρίσκεται.

Η πρόσοψη του σπιτιού περιλαμβάνει τρία ανοίγματα, πολύ προσεκτικά τοποθετημένα, τα οποία προβάλλουν προς τα έξω τον όγκο του σπιτιού και διαχωρίζουν με «απαλό» τρόπο τις λειτουργίες του.

Το ισόγειο αποτελείται από την κουζίνα και την τραπεζαρία, καθώς κι από έναν γυάλινο τοίχο στο πίσω μέρος του σπιτιού, που ξεκινά από το πάτωμα και φτάνει μέχρι την οροφή, ο οποίος ανοίγει για να αποκαλύψει έναν ιδιωτικό κήπο κι ένα studio.

Ανεβαίνοντας την μετέωρη σκάλα βρισκόμαστε στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκεται το σαλόνι. Μια μεγάλη μονάδα ραφιών περιτριγυρίζει το τεράστιο, ορθογώνιο γυάλινο παράθυρο που βρίσκεται στο δωμάτιο, ενώ ανεβαίνοντας τα υπόλοιπα σκαλιά φτάνουμε στο κεντρικό υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο.

Δεν υπάρχει κάτι που να μην αγαπήσεις σε αυτό το σπίτι με τη πρώτη ματιά. Είναι σύγχρονο, πρακτικό και οι διαφορετικοί χώροι του διαιρούνται με υπέροχους τρόπους, Επίσης, η πρωτοποριακή σύνδεσή του με τους εξωτερικούς χώρους και το περιβάλλον του δίνει μια φυσική πνοή που ανακατεύεται μοναδικά με το μοντέρνο design, με αποκορύφωμα την κλειστή ταράτσα στη κορυφή του κτηρίου, η οποία μοιάζει με ένα συνηθισμένο δωμάτιο με τοίχους και παράθυρα, στο οποίο όμως λείπει το ταβάνι.