Το σπίτι του Peter Pan βρίσκεται στην Ibiza

Το σπίτι του Peter Pan βρίσκεται στην Ibiza

Ένα παραθαλάσσιο εξοχικό στην Ibiza (θα μπορούσε να) είναι η χαμένη Χώρα του Ποτέ.

Ο Peter Pan μεγάλωσε αλλά παρέμεινε παιδί στη καρδιά, γι' αυτό και αποφάσισε να φτιάξει ένα εξοχικό στο μαγευτικό νησί της Ibiza, το οποίο μοιάζει σαν να έχει βγει μέσα από την Χώρα του Ποτέ.

Το σύγχρονο αυτό σπίτι δεν ανήκει ακριβώς στον Peter Pan αλλά σε έναν έμπορο έργων τέχνης που κουβαλά το ίδιο πνεύμα με τον ήρωα. Πρόκειται για ένα μοναδικό, πολύχρωμο σπίτι στις ακτές της Ibiza, κατασκευασμένο με πρωταρχικό στόχο να αφήνει το φυσικό περιβάλλον γύρω του ανεπηρέαστο –κάτι που καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Ο ιδιοκτήτης του ήθελε ένα δεύτερο σπίτι που να εξυπηρετεί ως καταφύγιο για τις αποδράσεις του από την πόλη, γι' αυτό και το ονόμασε «Χώρα του Ποτέ».

Το σπίτι αποτελείται από 5 υπνοδωμάτια και στηρίζεται σε στύλους πάνω από το έδαφος χωρίς να καταστρέφει δέντρα και φυσική βλάστηση, ούτε τώρα ούτε κατά τη κατασκευή του. Για την ακρίβεια, τα δέντρα που έπρεπε να κοπούν για να χτιστεί στο σπίτι, ενσωματώθηκαν στην εσωτερική του διακόσμηση, διατρέχοντας το πάτωμα μέχρι το ταβάνι για να ξεπηδήσουν πάνω από την σκεπή. Η όλη κατασκευή πήρε σχεδόν 2 χρόνια για να τελειώσει και κόστισε 500.000 ευρώ.

Το κτίσμα είναι ένας συνδυασμός τριών καμπίνων, ανεξάρτητες μεταξύ τους αλλά συνδεόμενες μέσω κοινόχρηστων χώρων. Η μία καμπίνα εξυπηρετεί ως κουζίνα, σαλόνι και κεντρικό υπνοδωμάτιο ενώ οι άλλες δύο προορίζονται για τους φιλοξενούμενους.

Κάθε μία από τις καμπίνες έχει τεράστια γυάλινα παράθυρα που ήρθαν κατευθείαν από την Μαδρίτη, τα οποία προσφέρουν απίστευτη θέα στο δάσος που καταλήγει στην παραλία. Ο σκελετός τους είναι φτιαγμένος από μέταλλο που καλύπτεται από τσιμέντο, ώστε να κρατά τον χώρο δροσερό το καλοκαίρι. Μωβ, έντονο ανοιχτό πράσινο και κίτρινο-lime είναι τα βασικά χρώματα του σπιτιού, εμπνευσμένα από την γύρω βλάστηση, ενώ οι εσωτερικοί χώροι είναι βαμμένοι στο γαλάζιο του ουρανού.

Ο χώρος κάτω από το σπίτι περιλαμβάνει ένα δωμάτιο διασκέδασης με τραπέζι του ping-pong, στόχο για βελάκια, μεγάλα ηχεία για πάρτι και πρόσβαση σε μια υπέροχη πισίνα.