Το μαγικό σπίτι του Sport Billy

Το μαγικό σπίτι του Sport Billy

Η «μαγκιά» του έξυπνου design δεν φαίνεται στους τεράστιους χώρους, αλλά στους μικρούς.

Η ζωή στην Νέα Υόρκη είναι κάθε άλλο παρά φτηνή, και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα ενοίκιά της –αν όχι σε μεγαλύτερο βαθμό. Ωστόσο, όταν έχεις διάθεση, φαντασία και κοφτερή αίσθηση του design, μπορείς να δημιουργήσεις θαύματα από το πουθενά.

Αυτό το τόσο δα studio στο East Village, μπορεί να είναι μικρό αλλά μπορεί να σου προσφέρει οτιδήποτε χρειάζεσαι για μια άνετη και μακρά διαμονή. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν έξυπνος σχεδιασμός και κατανομή και χρήση κάθε τ.μ. ώστε το μικρό αυτό σπίτι να έχει αρκετό χώρο και ταυτόχρονα να είναι «ζεστό», φιλικό και, κυρίως, πρακτικό.

Βρίσκεται στον έκτο όροφο και η ανακαίνιση που του έγινε είναι εκπληκτική: κάθε εκατοστό αυτού του χώρου των 45τ.μ. έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για διαβίωση όσο και για διασκέδαση και εργασία. Η κρεβατοκάμαρα βρίσκεται σε μια υπερυψωμένη σοφίτα, δημιουργώντας χώρο για έναν άνετο διάδρομο με ντουλάπες και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Το ξεχωριστό αυτό διαμέρισμα, που δίνει άφθονο χώρο αποθήκευσης και εξαιρετική ποιότητα ζωής, και τα δύο σπάνια χαρακτηριστικά σε τόσο μικρές εστίες, τιμήθηκε το 2010 με το AIA (American Institute of Architects)Small Projects Award.