Δωμάτιο στον αέρα

Δωμάτιο στον αέρα

Μια προέκταση σπιτιού που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη –αλλά με στυλ.

«Σκαρφαλωμένο» ανάμεσα στην τέχνη και την αρχιτεκτονική, την φόρμα και την λειτουργικότητα, το Rucksack House (κοινώς, το Σπίτι-Σακίδιο), είναι ένα πρακτικό γλυπτό με την δική του ποιότητα χώρου.

Πρόκειται για μια αιωρούμενη, φωτισμένη μονάδα που πότε μοιάζει με προσωρινή σκαλωσιά και πότε με γλυπτό minimal αισθητικής, η οποία όμως στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό, κινητό δωμάτιο που εξυπηρετεί ως επιπλέον χώρος στο ήδη υπάρχον διαμέρισμα ενώ ταυτόχρονα διακοσμεί την πρόσοψή του.

Με την ελαφριά, τετράγωνη μορφή του, το Rucksack House παρέχει έναν έξτρα χώρο που «επιπλέει» έξω από το σπίτι, ανάμεσα στον ουρανό και το οδόστρωμα, και ο οποίος συγκρατείται από ατσάλινα καλώδια που δένουν στην οροφή ή και πάνω στην πρόσοψη του κτιρίου. Η κατασκευή αποτελείται από ένα «κλουβί» από συγκολλημένο χάλυβα με επένδυση από ελαφρύ ξύλο σημύδας και εξωτερικό περίβλημα σανίδες από κόντρα πλακέ με απορροφητική επιφάνεια ρητίνης και Plexiglas ένθετα.

Το Rucksack House προσφέρει έναν πρωτοποριακό τρόπο για την βελτίωση της ποιότητας στέγασης σε ατομικό επίπεδο και παρέχει άμεση πρόσβαση στο φυσικό φως μαζί με εξαιρετικές προοπτικές και νέες απόψεις της θέας της πόλης. Εκτός αυτού, επανενεργοποιεί την ιδέα της άναρχης DIY κατασκευής των δεντρόσπιτων, παρουσιάζοντας όμως ένα πιο εκλεπτυσμένο και εξελιγμένο μοντέλο, τοποθετημένο σε εμφανές σημείο και με σαφώς αρτιότερη και πιο ανεπτυγμένη μηχανική. Πλέον ο νέος χώρος δημιουργείται πάνω σε μια υφισταμένη του ήδη υπάρχοντα χώρου, με μια απλή, «καθαρή» και σύγχρονη μέθοδο, που συνδυάζει την αρχιτεκτονική με την τέχνη.