Η μεταμόρφωση ενός γκαράζ

Η μεταμόρφωση ενός γκαράζ

Με φαντασία και διάθεση, ακόμα και ένα παλιό γκαράζ μπορεί να γίνει υπόδειγμα αισθητικής και design.

Αυτός ο χώρος που βλέπετε, ήταν κάποτε ένα μικρό γκαράζ χωρητικότητας δύο αυτοκινήτων, γεμάτο ηλεκτροφόρα καλώδια. Τώρα, είναι ένα μικρό καλλιτεχνικό studio, ιδιοκτησία ενός ζευγαριού και των δύο παιδιών τους. Επίσης, είναι ένα μικρό θαύμα του σύγχρονου design.

Είναι μόλις 42τ.μ. και βρίσκεται στην μπροστινή αυλή της οικογένειας, στο σπίτι τους στο Seattle, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν φέρνει εις πέρας την αποστολή του και μάλιστα στην εντέλεια.

Οι αρχιτέκτονες που το ανέλαβαν, επαναχρησιμοποίησαν τα αρχικά θεμέλια του γκαράζ και με τη βοήθεια μιας επιπρόσθετης πλάκας από σκυρόδεμα και ξύλινων πλαισίων, μεγιστοποίησαν την ωφέλιμη επιφάνεια του δαπέδου και δημιούργησαν ένα διώροφο στούντιο τέχνης που «πετάγεται» προς δύο κατευθύνσεις.

Στο εσωτερικό, ο ανοιχτός χώρος φαντάζει μεγάλος αλλά ταυτόχρονα και μαζεμένος, προσφέροντας μεγάλο χώρο αποθήκευσης, ένα άνετο καθιστικό και χρήσιμες επιφάνειες εργασίας. Τα δύο επίπεδα συνδέονται μεταξύ τους με μια βιομηχανική μεταλλική σκάλα, η οποία εκτός από χρηστική προσφέρει και μοναδικό χαρακτήρα στο σύνολο.