Ένα διαφορετικό περίπτερο στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Ένα διαφορετικό περίπτερο στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Η Ολλανδία δεν είναι μόνο πολύ μπροστά στον τομέα του design, αλλά κάνει και τα καλύτερα δώρα.

Η Ολλανδική κυβέρνηση έχει τρομερά καλαίσθητο γούστο και μάλλον αποτελείται από τα πιο καλόκαρδα και ευγενικά άτομα στον χώρο της πολιτικής. Δεν εξηγείται αλλιώς το φανταστικό δώρο που αποφάσισαν να κάνουν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης για τα Χριστούγεννα.

Το δώρο αυτό είναι ένα ιδιαίτερο «περίπτερο» με απίστευτο design και αρχιτεκτονική, το οποίο τοποθετήθηκε στο κέντρο της Peter Minuit Plaza στη Νέα Υόρκη και εξυπηρετεί ως κέντρο πληροφοριών αλλά και ως υπαίθριο αναψυκτήριο.

Το μοντέρνο αυτό χτίσμα, δημιουργία του UNStudio, είναι γεμάτο καμπύλες και λείες επιφάνειες και δίνει την αίσθηση της ροής στον χώρο καθώς αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές πλευρές, κάθε μία από τις οποίες εξυπηρετεί σε μία διαφορετική λειτουργία: η πρώτη πλευρά είναι το κιόσκι πληροφοριών, η δεύτερη ένας τρισδιάστατος χάρτης με σύστημα GPS που λέει στον επισκέπτη που ακριβώς βρίσκεται, η τρίτη παρουσιάζει μια λίστα με όλα τα events που γίνονται κάθε μέρα στην πόλη και η τέταρτη προσφέρει σνακ και αναψυκτικά.

Δείτε παρακάτω το βίντεο-παρουσιάση του Pavilion, όπως ονομάζεται, και ευχηθείτε οι καλοί αυτοί άνθρωποι από την Ολλανδία να στείλουν και σε εμάς εδώ στην Αθήνα το κατιτί τους για τα Χριστούγεννα. Αν μη τι άλλο το έχουμε περισσότερο ανάγκη από την Νέα Υόρκη.