Το σπίτι με το τατουάζ

Το σπίτι με το τατουάζ

Δεν είναι σίκουελ της ταινίας με το αντίστοιχο κορίτσι, αλλά ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό δημιούργημα με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Με μια πρώτη ματιά, αυτό το σπίτι των τριών υπνοδωματίων μοιάζει σαν ένα απλό, μεγάλο κουτί. Αν όμως κοιτάξετε πιο προσεχτικά, θα παρατηρήσετε ένα ντελικάτο stencil σε στυλ τατουάζ που απεικονίζει τα γραφικά ενός δέντρου, παρέχοντας έτσι μια ξεχωριστή μέθοδο απεικόνισης του γυάλινου τοίχου αλλά και φέρνοντας ένα ιδιαίτερο φως στο εσωτερικό.

Οι αρχιτέκτονες σκέφτηκαν αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό για να απαλύνουν την αυστηρά μοντέρνα εικόνα του σπιτιού και να διακοσμήσουν με στυλ την νέα αυτή γυάλινη προέκταση, η οποία πλέον στεγάζει μια νέα σαλοτραπεζαρία και κουζίνα.

Παρά το περιορισμένο budget που είχαν στη διάθεσή τους, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν με επιτυχία μια νέα, δίπατη προσθήκη στο αρχικό κτίσμα, η οποία είναι ταυτόχρονα κι ένα έργο τέχνης. Τα γραφικά του δέντρου, βασισμένα σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το κοντινό πάρκο, δημιουργούν παιχνιδιάρικες και εναλλασσόμενες σκιές στο εσωτερικό του σπιτιού. Επίσης, αντικατοπτρίζουν τη θερμότητα και την αντηλιά μακριά από τα παράθυρα και κάνουν τις κουρτίνες ένα περιττό αξεσουάρ.