Οι Γερμανοί δείχνουν πως γίνεται το minimal

Οι Γερμανοί δείχνουν πως γίνεται το minimal

Αν θες το τέλειο μινιμαλιστικό σπίτι, βάλε έναν Γερμανό να στο φτιάξει. Ιδού το παράδειγμα.

Αυτό το τσιμεντένιο σπίτι είναι δημιουργία του γερμανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Atelier ST και βρίσκεται στο αστικό μπλοκ κατοικιών Zwickau στη Γερμανία, χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου με θέα το γειτονικό ποτάμι. Η πρόσοψή του έχει το σχήμα ενός κύβου κατασκευασμένου εξ' ολοκλήρου από σκυρόδεμα και γυαλί και στέκεται σε πλήρη αντίθεση με τα τριγύρω παραδοσιακά σπίτια, είναι όμως ο τέλειος «πρόλογος» για το υπερσύγχρονο εσωτερικό του. Εκεί, μια κομψή λευκή παλέτα ντύνει τα πάντα, με διακριτικές πινελιές από έντονο κόκκινο και φυσικό, άγριο ξύλο.

Μεγάλα παράθυρα «λούζουν» τα δωμάτια με φυσικό φως και επιμηκύνουν τον χώρο, ενώ ο ανοιχτός σχεδιασμός των ορόφων προσφέρει εύκολη πρόσβαση από δωμάτιο σε δωμάτιο –ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του χτίσματος, ωστόσο, προστατεύει την ιδιωτικότητα των ενοίκων κάθε στιγμή.

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με ένα αυστηρό, λιτό φρούριο. Δεν έχεις όμως παρά να περάσεις το κατώφλι του για να νιώσεις τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που μπορεί να σου προσφέρει. Μήπως οι Γερμανοί προσπαθούν να μας πουν κάτι;