Κωδικός: Μόνο ξύλο

Κωδικός: Μόνο ξύλο

Οι Γάλλοι επιλέγουν φυσικά υλικά και οικολογικό χαρακτήρα και κερδίζουν με διαφορά στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Είναι λιτό, απλό κι απέριττο, κατασκευασμένο κατά κύριο λόγο από ένα υλικό τόσο ταπεινό όσο το ξύλο, αλλά καταφέρνει να κλέβει τα βλέμματα όσο λίγα σύγχρονα σπίτια.

Οι Γάλλοι αρχιτέκτονες Djuric Tardio δημιούργησαν ένα εξολοκλήρου οικολογικό σπίτι το οποίο αποπνέει ζεστασιά και θαλπωρή παρά τις μοντέρνες γραμμές του. Τεράστια παράθυρα αφήνουν το φυσικό φως να πλημμυρίζει το εσωτερικό, ενώ η κατασκευή κρατά το σπίτι ζεστό τον χειμώνα χωρίς να χρειάζονται επιπλέον έξοδα για τη θέρμανση. Τις εποχές που ο καιρός είναι ζεστός, το σπίτι γίνεται ένα υπέροχο στέκι για τους λάτρεις της εξοχής χάρη στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας όπως μια τραπεζαρία σε στιλ καταστρώματος και τα κινητά έπιπλα κουζίνας που μπορούν να μεταφερθούν στον καταπράσινο κήπο και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γεύματος στη φύση –και ταυτόχρονα μέσα στην ασφάλεια του σπιτιού.

Αυτό όμως που χαρακτηρίζει το σπίτι και το κάνει τόσο ξεχωριστό, είναι το ανοιχτό roof-garden στην κορυφή μαζί με το αίθριο, τα οποία μοιάζουν σαν μια μισοτελειωμένη σκεπή, ενισχύοντας έτσι το πανταχού παρόν στοιχείο των εξωτερικών χώρων και της φύσης. Ακόμα, ένα σύστημα ανακύκλωσης όμβριων υδάτων φροντίζει για την φυσική προστασία των κήπων, ενώ οι συρόμενοι τοίχοι επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να αλλάζουν την διάταξη της εξωτερικής εμφάνισης από μέρα σε μέρα, ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεσή τους.