Ένα κοχύλι μέσα στο δάσος

Ένα κοχύλι μέσα στο δάσος

Ένα σπίτι χωμένο βαθιά στο δάσος που δεν θυμίζει τίποτα απ' όσα ξέρετε περί αρχιτεκτονικής.

Από συγκεκριμένες οπτικές γωνίες μοιάζει με ένα τεράστιο λευκό κοχύλι, που έπεσε από τον ουρανό μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος. Από κάποιες άλλες μοιάζει με φουτουριστικό διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε για να φέρει έναν μοναδικό αέρα στυλ στον κόσμο μας.

Θα μπορούσε να είναι και τα δύο, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα απίστευτο σπίτι στο δάσος Karuizawa της Ιαπωνίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από διπλές, ελλειπτικές γραμμές και καμπύλες, έχει ως κύρια υλικά το τσιμέντο και το ξύλο και τα υπαίθρια ξύλινα «πλατό» που το περιβάλουν το μεταμορφώνουν -ακόμα περισσότερο- σε ένα έργο τέχνης.

Μεγάλα παράθυρα προσφέρουν θέα στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο μοιάζει αρκετά με σπηλιά αλλά περιέχει και πιο απαλά στοιχεία και οργανικές δομές που «ρέουν» μέσα στα δωμάτια, από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα. Το φως παίζει με τη σκιά σε κάθε γωνιά του σπιτιού και το θρόισμα των δέντρων ταξιδεύει μέσα στους χώρους, κάνοντας το κτίσμα ένα με τη φύση και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και απόλυτης ηρεμίας.