Design πάνω στις κορυφές των δέντρων

Design πάνω στις κορυφές των δέντρων

Ένα σύγχρονο σπίτι που ξεπροβάλει πάνω από τα δέντρα και μοιάζει σαν ένα από αυτά (σε τσιμεντένια έκδοση) είναι η νέα μας ψύχωση.

Τόσο καιρό είχαμε παραμελήσει την αρχιτεκτονική της Ισπανίας και των τριγύρω περιοχών και σήμερα συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλο λάθος κάναμε.

Αυτό το «αιωρούμενο» σπίτι στην εξοχή της Catalonia, σχεδιασμένο από την Χιλιανή αρχιτεκτονική φίρμα Pezo Von Ellrichshausen Architects, είναι η απόδειξη. Ονομάζεται «Solo House» και όντως η τοποθεσία και η αισθητική του βγάζουν μια αίσθηση απομόνωσης, με την καλύτερη όμως δυνατή έννοια. Είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από τσιμέντο, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει αισθητά από τα δέντρα του δάσους μέσα στο οποίο βρίσκεται, ταυτόχρονα όμως η αυστηρή γεωμετρία του και τα γενναιόδωρα ανοίγματά του το εντάσσουν με διακριτικό τρόπο μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Στο εσωτερικό, ο minimal σχεδιασμός αποπνέει ηρεμία και σύγχρονο αέρα, ο οποίος όμως σε βγάζει ξανά έξω, στο καταπράσινο τοπίο, μέσα από τεράστιες τζαμαρίες, παράθυρα, ταβάνια με απευθείας θέα στον ουρανό και μια υπέροχη πισίνα που συνδυάζει το υδάτινο στοιχείο με αυτό του αέρα και της γης. Αν σκεφτείτε, δε, πως ολόκληρο το σπίτι φαίνεται σαν να «πατά» πάνω στις κορυφές των δέντρων και παρά τα βαριά υλικά του καταφέρνει να δείχνει τόσο ανάλαφρο και ατμοσφαιρικό, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί «κολλήσαμε» τόσο μαζί του.