Μία γεωμετρική Villa μεταξύ βουνού και θάλασσας

Γωγώ Φούντα
Μία γεωμετρική Villa μεταξύ βουνού και θάλασσας

Όταν ο πελάτης είναι ιδιόρρυθμος και οι διαπραγματεύσεις με το σχεδιαστή κρατούν μέρες ολόκληρες, τότε δε θα μπορούσε να προκύψει τίποτα λιγότερο εντυπωσιακό και ιδιαίτερο από τη VillaLóla!

Τοποθετημένη στην πόλη Akureyri της Ισλανδίας, η συγκεκριμένη μονοκατοικία δεν είναι αυτό που θα χαρακτηρίζαμε συμβατική. Φτιαγμένη από ξύλο και χωρισμένη σε τρία διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν και δικό τους ημιώροφο, εντυπωσιάζει με το γεωμετρικό της σχήμα αλλά και τις επίτηδες προδιαβρωμένες επιφάνειες της έτσι ώστε να κυριαρχεί το απαλό γκρι στην ατμόσφαιρα, δίνοντας την εντύπωση οικοδομής.

Οι επιρροές στο design προέρχονται κυριολεκτικά από όλα τα μήκη και πλάτη της γης καθώς συνδυάζεται η Σουηδική, η Ιαπωνική και η Αμερικάνικη αισθητική ενώ για την κατασκευή της κατοικίας χησιμοποιήθηκαν υλικά χαμηλής συντήρησης.

Εκτός φυσικά από το ιδιαίτερο και ενδιαφέρον design, η VillaLóla διαθέτει μαγευτική θέα καθώς συνδυάζει την άγρια ομορφιά των βουνών της Ισλανδίας με την απόλυτη ηρεμία της θάλασσας τα οποία δένουν ιδανικά και προσφέρουν ένα συγκλονιστικό θέαμα σε όποιον βρεθεί εκεί.