Το σπίτι... παγόβουνο

Το σπίτι... παγόβουνο

Ενώνει δύο κόσμους με τρόπο εκπληκτικό!

Αυτό το μίνιμαλ έργο τέχνης έχεις σχεδιαστεί από έναν Καναδό αρχιτέκτονα ονόματι Todd Saunders και λέγεται «The Squish Studio». Ο αρχιτέκτονας ζει και εργάζεται στη Νορβηγία και με αυτό του το εγχείρημα προσπαθεί να αναμείξει τους δύο κόσμους του.


Το μέρος που επέλεξε για να το κάνει αυτό είναι η νήσος Fogo στο Newfoundland. Η παράκτια περιοχή με θέα τα παγόβουνα τον ενέπνευσε να δημιουργήσει ένα σπίτι πόλο έλξης φωτός, που θα αντέχει στους δυνατούς ανέμους και θα γίνεται ένα με το αφαιρετικά ειδυλλιακό τοπίο. Με το Βόρειο Ατλαντικό στα «θεμέλιά» τους , κατάλευκα και γεωμετρικά, σχίζουν το τοπίο διαχωρίζοντας τον ορίζοντα. Στο εσωτερικό του, ξύλινα πατώματα και τοίχοι που μοιάζουν με ενιαίο πάνελ που αλλάζει επίπεδα, κατάλευκο με μόνο ένα μαύρο μεταλλικό τζάκι να παίζει στο κέντρο. Όλα τα ντουλάπια και τα ράφια είναι εντοιχισμένα ενώ τα παράθυρα ξεκινούν από το πάτωμα και φτάνουν στο ταβάνι. Το βράδυ με αναμμένα τα φώτα το σπίτι μοιάζει σαν να έπεσε στα βράχια από κάποιο όνειρο.


Όπως λέει και ο δημιουργός του: «εμπνευσμένοι από τη σύγχρονη αισθητική στο design, πιστεύουμε πως η αρχιτεκτονική πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία τόπων, χρησιμοποιώντας το σχήμα, τα υλικά και την υφή με τρόπο τέτοιο που να ξυπνά αναμνήσεις και να διαμορφώνει την ανθρώπινη επέμβαση στο περιβάλλον». Θα συμφωνήσουμε!

*Δεν έχετε παρά να ξεφυλλίσετε το photo gallery (βλ.επάνω) για να συμφωνήσετε κι εσείς!